Regizorul lui „Volcano High”, „Temptation of Wolves” si mai ales „Crossing”, Kim Tae-gyun, a realizat in 2006 un film memorabil, de referinta pentru genul romantic / melodrama in Coreea: „A Millionare’s Furst Love”. Ca dovada, un film nepalez – „I Have a Friend” – este in mare parte inspirat din productia de succes coreeana. Coloana sonora (interpretata in mare de celebra formatie DBSK), scenariul, regia si mai ales interpretarea actorilor din rolurile principale au contribuit din plin la succesul acestui film. In rolul principal masculin apare starul Hallyu Hyun Bin (cunoscut fanilor serialelor coreene din „My Name is Kim Sam Soon” sau „The Snow Queen”), iar in rolul principal feminin e distribuita Lee Youn-hee, ce debutase cu 2 ani in urma in serialul „Sea God”, si care dup ace a devenit celebra cu rolul din actualul film, in 2008 a atins culmea celebritatii prin prestatia din serialul „East of Eden” care i-a adus 3 premii. Fanii DBSK o pot recunoaste in mai multe videoclipuri ale respectivei formatii, colaborarea dintre ea si faimoasa trupa durand de la „A Millionare’s First Love”.

Kang Jae-kyung e un tanar rasfatat, arogant si lipsit de bune maniere. Motivul ? Bunicul sau decedat era un milionar, iar acum, ajuns la varsta majoratului, ar fi urmat sa mosteneasca in mod oficial averea acestuia. Insa in momentul deschiderii testamentului, la o zi dupa ce a implinit 18 ani, Jae-kyung are surpriza sa constate ca nu va putea primi mostenirea decat daca isi va termina studiile la un liceu dintr-un mic orasel de provincie uitat de lume. Pentru aceasta, trebuie sa renunte la masini si la lux, lucru care ii produce rasfatatului adolescent o frustrare uriasa. In cazul in care nu reuseste sa termine cu bine scoala, urmeaza a primi 0,1% din mostenire. In micul orasel de provincie o cunoaste pe Choi Eun-whan, o tanara crescuta la un orfelinat, pe care mai intai o umileste, dar de care mai apoi se indragosteste. Insa viata uneori nu daruieste doar bucurii, iar Eun-whan ii va oferi o adevarata lectie care il va maturiza in doar cateva luni pe tanarul adolescent rebel, ce va invata ca a pretui pe cel de langa tine este cel mai important lucru din viata.

Chiar daca subiectul filmului risca sa fie calificat drept un cliseu pentru filmul coreean de acest gen si chiar daca ai impresia ca ai mai vazut aceasta poveste cu alti actori, „A Millionaire’s First Love” reuseste sa transmita sensibilitate si dramatism spectatorului indragostit de povestile melodramatice. Un film ce dezvaluie simplu si fara ocolisuri inocenta iubirii si coruperea firii umane de bani, o poveste de iubire induiosatoare a unei transformari prin sacrificiu, ce aminteste de emotionantul „My Girl and I”. Vizionare placuta impatimitilor genului si fanelor lui Hyun Bin !

2 Comments

  1. Un film dragut,un pic dezamagita de final,oricum nu se poate ca tot timpul sa fie HAPPY END.Merita vizionat!!

Post your comment

Solve : *
25 + 2 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.