Inainte de recentul „Closer to Heaven” in care descria povestea tulburatoare a unui tanar imobilizat la pat si condamnat la moarte de o boala necrutatoare, si de „Voice of a Murderer”, ce descria disperarea unor parinti al caror copil a fost rapit de un criminal, Park Jin-pyo regiza „You Are My Sunshine”, unul din filmele memorabile ale anului 2005 pentru cinematografia coreeana. Situat pe pozitia a noua in topul incasarilor din 2005, cu peste 3 milioane de spectatori in salile de cinematograf coreene, „You Are My Sunshine” a fost numit dupa o melodie omonima a lui Jimmie Davis. Jeon Do Yeon si Hwang Jung Min sunt 2 actori de varf ai cinematografiei sud-coreene, care pe atunci inca nu cunoscusera adevarata consacrare, doi artisti care au interpretat roluri diverse si extrem de complicate. Jeon Do Yeon a urmat o cariera fulminanta dupa acest rol, in 2007 castigand premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Cannes pentru „Secret Sunshine”, iar un an mai tarziu s-a remarcat in „My Dear Enemy”. Cat il priveste pe Hwang Jung Min, publicul din Romania a avut ocazia sa faca cunostinta cu el in „This Charming Girl” sau „Bloody Ties”, un actor foarte talentat, ce s-a distins in multe piese de… teatru si care a castigat o multime de premii in cariera sa de pana acum. In 2005 a castigat premiul pentru Cel mai bun actor pentru rolul din „You Are my Sunshine” la Korean Film Awards, iar partenera sa din film, Jeon Do Yeon a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Grand Bell Awards in 2006. Prezenta celor doi pe afisul filmului a fost suficienta ca productia sa fie un succes coreean a carui faima a trecut dincolo de hotarele sale. In rolurile secundare apar 2 actori cunoscuti fanilor serialelor coreene din Romania: Na Moon Hee (care a interpretat-o pe mama lui Mi-reuk in serialul „Amnok River Flows”) si Kim Sang Ho (interpretul negustorului abil din „Kingdom of the Winds”, Mahwang).

Povestea din You are My Sunshine se bazeaza pe idila dintre Suk-jung, un fermier trecut de 30 de ani si Eun-ha, o chelnerita frumoasa si extrem de senzuala, angajata la o cafenea, o locatie foarte dubioasa pentru o parte din populatia puritana si conservatoare a oraselului de provincie unde se petrece actiunea filmului. Suk-jung traieste alaturi de mama sa si tanjeste dupa o ferma de vaci. Din cauza felului sau de a fi, acest tanar nu reuseste sa se casatoreasca; din acest motiv apeleaza la serviciile unei agentii matrimoniale care ii promite ceea ce el nu a reusit de-a lungul anilor, si anume sa-i inlesneasca intalnirea cu o viitoare consoarta. Eun-ha a fugit din Seul din cauza abuzurilor unui sot alcoolic si fara demnitate. S-a angajat la o cafenea si se pare ca asigura si altfel de servicii decat cele de a aduce cafeaua calda acasa la clienti.

Iata, pe scurt, doua destine sortite esecului permanent, pana cand, asemeni florilor de prun (sau de cires) care infloresc cu indarjire in ultima perioada a iernii se intampla ceva miraculos. „Expresso Love”. Apare dragostea… Si nu una de promenada, ci una in forma extrem de pura, nemaintalnita in repertoriul cinematografic mondial. E exact afectiunea de care Eun-ha duce lipsa si tanjeste cu disperare. E sensul vietii si un motiv de lupta. Din pacate, un secret pare sa zdrobeasca fericirea celor doi indragostiti. Daca in prima parte, You are My Sunshine pare sa semene cu o comedie romantica, in cea de-a doua parte se va dezvolta o adevarata drama, o relatie neconventionala supusa unor critici dure din partea mamei lui Suk-jung, a rudelor si a societatii in general.

Povestea in sine va incepe doar in minutul 10. Imaginea va incetini, iar muzica romantica va imbratisa universul semn ca dragostea poate sa se nasca. Fenomenal !

Prezentare realizata de ionicar (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>