„Tactical Unit: Comrades in Arms” este ultimul film din seria „Police Tactical Unit” (PTU), lansata in 2003, care s-a bucurat de un mare succes in Hong Kong. Consecinta a acestui fapt, anul trecut a fost realizata o serie de 4 filme pentru televiziune, in care au acceptat sa joace toti actorii din filmul din 2003: Tactical Unit: Partners, Tactical Unit: No Way Out, Tactical Unit: The Code si Tactical Unit: Human Nature. Toate cele 4 filme, la care se adauga „Comrades in Arms”, au fost produse de cunoscutul Johnnie To, insistand pe portretizarea cate unui membru al celebrei echipe de politisti de interventie ai unitatii tactice din Hong Kong: Sam (interpretat de Simon Yam), Grasanul Tong (interpretat de Suet Lam) sau May (interpretata de Maggie Siu). „Comrades in Arms” prezinta o imagine de ansamblu a ce inseamna munca in echipa si importanta unitatii intr-o misiune dificila. Totodata, se pare ca va fi ultimul film din serie, in special ca subiectul filmului vorbeste de o ultima misiune a echipei inaintea despartirii ei. Filmul, realizat special pentru marele ecran, este regizat de Law Wing-Cheong, acelasi care a regizat si Tactical Unit: The Code, considerat de critici cel mai bun din cele 4 pentru televiziune, dar care a fost si asistent de regie la primul film din serie, in 2003..

Ultima misiune pentru unitatea tactica a lui Sam, May si a Grasanului Tong. Regasim o echipa divizata, cu orgolii puternice, in care spiritul de colegialitate aproape a disparut sau este de fatada. Sam, cu o experienta de un deceniu in unitatea tactica, s-ar fi asteptat sa primeasca mai multa atentie din partea superiorilor, in schimb May, colega ei din echipa, ii ia fata si culege mai mereu laurii. Cu o zi inaintea despartirii definitive a echipei, aceasta primeste o misiune dificila: un grup de banditi a atacat in plina o masina blindata de valori si a fugit cu banii in zona muntoasa a Hong Kong-ului, intentionand sa treaca mai apoi granita spre China continentala. May este desemnata sa coordoneze operatiunea, ceea ce nu prea ii surade lui Sam. Unitatea Tactica trebuie sa demonstreze ca dincolo de rivalitati spriritul de echipa trebuie sa primeze. Si incepe un joc de-a soarecele si pisica, in pustietatea muntilor, unde o multime de evenimente neasteptate se produc concomitent, punand la incercare experienta politistilor.

O continuare buna a productiei premiate din 2003, care face cinste si casei de productie Milkyway Image, ale carei filme inseamna in primul rand calitate. Calitatea prestatiei actorilor nu poate fi pusa la indoiala, iar scenariul este unul care prinde, fiind vorba mai mult de un thriller de actiune decat de un film politist propriu zis, cu accente dramatice. Un film cu un buget mic care reuseste poate mai multe decat multe filme cu bugete mari, scenariul avand capacitatea de a pune in valoare talentul actorilor si de a capta atentia spectatorilor pana la final. Vizionare placuta !

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>