Compozitorul japonez Joe Hisaishi, in varsta de 59 de ani, va face echipa cu interpreta Miho Fukuhara (23 ani) pentru coloana sonora a filmului “Akunin” regizat de coreeanul Lee Sang-il, in care vor fi distribuiti Satoshi Tsumubaki si Eri Fukatsu. Initial, nu se intentiona ca filmul sa includa o melodie principala, insa Lee si Hisaishi (care a semnat intreaga coloana sonora instrumentala a filmului) au cazut de acord asupra necesitatii unei melodii principale pentru momentul culminant al filmului. Lee si Shuichi Yoshida (autorul romanului care a stat la baza scenariului filmului) au scris in colaborare versurile, in timp ce Fukuhara a fost aleasa sa interpreteze melodia, datorita timbrului special al vocii sale. Melodia, intitulata “Your Story”, e descrisa ca o balada avand versurile in intregime in engleza. Ea va fi lansata pe albumul lui Hisaishi intitulat “Akunin” pe 1 septembrie 2010, filmul urmand a avea premier ape 11 septembrie 2010.
Joe Hisaishi e unul din cei mai mari si mai cunoscuti compozitori japonezi la nivel mondial din toate timpurile. A pus pe note muzicale compozitii memorabile in special la animatiile studiourilor Ghibli (Nausicaa, My Neighbor Totoro, Princess Mononoke), dar si la principalele filme ale lui Takeshi Kitano (Sonatine, Kids Return, Hanabi), la seriale celebre precum “The Great King” sau la filme de mare succes precum Yamato, Departures sau Ponyo on the Cliff. In noiembrie 2009, Joe Hisaishi a fost medaliat cu Medalia de Onoare cu panglica purpurie, cea mai inalta distinctie acordata de guvernul japonez celor ce au contribuit decisiv la dezvoltarea artistica si academica din Japonia.
Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>