Fanii benzilor desenate si a serialelor japoneze cu siguranta au auzit de „Gokusen”, manga lui Kazueko Morimoto. Manga a aparut in anul 2000 in revista japoneza „You”, iar pana in 2007 intreaga opera a fost cuprinsa in 15 volume. La 2 ani de la aparitie s-a facut o adaptare pentru televiziune intr-un serial in care in primul sezon apareau pe generic nume precum Yukie Nakama, Matsumoto Jun sau Shun Oguri. Succesul neasteptat al primului sezon a dus la alte 2 sezoane si un special (Gokusen 3: Graduation), realizat anul trecut. In 2004 s-a realizat si un anime ce a rulat la Nippon Television. Anul trecut, Toia Sato, cel care a regizat toate cele 3 sezoanele serialului de televiziune, a reusit sa stranga intreaga echipa a serialului sis a realizeze un film pentru marele ecran, dupa serialul de succes. Distributia este numeroasa, cu aceeasi Yukie Nakama in rolul principal, cu o multime de actori recent vazuti in trilogia „Twentieth Century Boys” sau in „Crows Zero”, inclusiv cu Shun Oguri, intr-un rol secundar. Filmul a avut incasari de peste 33 de milioane de dolari, datorate in principal devotamentului fanilor serialului, care au dorit sa-si vada eroii preferati inca o data.

O profesoara ambitioasa, Kumiko Yamaguchi, cunoscuta dupa porecla Yankumi, este desemnata de director sa supravegheze cea mai dura clasa din liceul de baieti Akado, clasa 3D. Nepoata din a patra generatie a unei influente familii cu legaturi cuYakuza, Yankumi si-a creat o reputatie de dura, care ii pune la punct pe toti gangsterii si elevii cu aere de superioritate.Intr-una din zile, seful clasei 3D, Reita, il bate in plina strada pe un tip care se legase de colegii lui de clasa. Acesta depune o plangere la directorul scolii, care o avertizeaza pe Yankumi sa se asigure ca elevii ei nu se vor mai implica in astfel de incidente, altfel isi va pierde locul de munca. Reita, la randu-i, ii cere profesoarei sa nu se implice in chstiunile lui personale, pe care si le va rezolva singur. In acelasi timp, Yankumi il intalneste pe Ren, un fost elev proaspat absolvent al liceului, care e suspectat si urmarit de politie pentru legaturi cu lumea interlopa. In aceasta situatie, profesoara va cere elevilor din clasa sa sa se uneasca sis a o ajute in demersul ei de a-l salva pe Ren din mainile bandei in care a fost atras.

Un film antrenant, care ii va delecta pe fanii serialului si pe simpli spectatori deopotriva.

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>