Mult asteptata parte a treia a trilogiei „Twentieth Century Boys” a sosit in sfarsit, si asteptarea fanilor din Romania ai acestei spectaculoase trilogii este rasplatita de Asia Team Romania de Pasti ! Este vorba, pentru necunoscatori, de unul din cele mai anticipate si asteptate filme din istoria cinematografiei japoneze (daca e sa ne referim la trilogie in ansamblul ei), si de un film – partea a treia a trilogiei, cunoscuta si sub numele de „Redemption” – care s-a aflat nu mai putin de 6 saptamani la loc pe prima pozitie in box-office-ul japonez, avand incasari de peste 48 de milioane de dolari – locul 3 in materie de film japonez ca incasari obtinute in 2009. Inspirata, ca si precedentele 2 parti din manga de succes in 24 de volume a lui Naoki Urasawa, partea a treia se departeaza prin optiunea din final de sursa, schimband personajul din spatele mastii, Prietenul malefic. Pentru a se pastra suspansul asupra finalului, in Japonia s-a prezentat presei doar filmul fara sfarsitul sau, inaintea premierei oficiale; materialele promotionale nu cuprindeau referiri la ultimele 10 minute ce dezvaluie misterul din spatele mastii, iar scenariul a fost impartit actorilor in functie de final, doar cei care participau la scena finala primind o copie a scenariului. Toate aceste masuri au dat rezultate, ultimele 10 minute aparand practic dupa ce povestea filmului s-a incheiat si identitatea Prietenului a fost partial deconspirata. Cele 10 minute insa vor fi o surpriza plina de originalitate a realizatorilor japonezi. Personajele sunt aceleasi cu care ne-am obisnuit din partile anterioare, putin mai schimbate fizic cu ajutorul machiajului si perucilor, pentru ca actiunea e evoluta din 1969, momentul in care incepe trilogia, in 2017, cand aceasta se incheie.

In anul 2017, omenirea se afla din nou la un pas de disparitie. Dupa ce cu 2 ani in urma imprastiase pretutindeni in lume un virus mortal, Prietenul a pozat in salvatorul omenirii. Dar o noua profetie stabileste ca pe 20 august 2017, lumea isi va cunoaste sfarsitul in urma unei invazii extraterestre. Tokyo-ul este un oras inchis, unde controlul este exercitat strict prin mijloace coercitive absurde. In afara zidurilor orasului s emoare din cauza foametei si a bolilor. Otcho reuseste sa evadeze cu artistul manga din inchisoarea unde a fost tinut captive, escaladeaza zidul orasului si ajunge dupa 2 ani in Tokyo. Spre stupoarea lui regaseste un oras identic cu cel in care a copilarit, cu reguli stricte, in care spalarea creierelor era la ordinea zilei. Acesta incearca sa-si reintalneasca prietenii din copilarie si pe Kanna, pentru a-l opri pentru ultima oara pe Prieten.

Un final de trilogie electrizant, cu o multime de dezvaluiri care va vor tine cu sufletul la gura din primul pana in ultimul moment. Unul dintre cele mai bune live-action-uri dupa o manga de succes realizata vreodata in Japonia, extrem de complex, cu un final diferit de cel din manga originala. Cunoscatorii nu vor avea motive de regret, trilogia isi merita toti banii. Vizionare placuta !

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>