Producatorul Jon Landau a declarat paginii de web MTV Splash ca regizorul James Cameron intentioneaza sa realizeze o adaptare a benzilor desenate ale lui Yikito Kishiro – „Battle Angel Alita” (GUNNM), dupa ce va realiza un sequel dupa blockbuster-ul all time „Avatar”. Acesta a mai declarat ca a mai existat un regizor cunoscut – Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth, The Hobbit) care a incercat sa aduca amintita manga japoneza in atentia lui si a lui Cameron. Landau a explicat cum scenarista Laeta Kalogridis („Shutter Island”, „Ghost in the Shell”) a extins interesul sau si al lui Cameron pentru manga, dupa ce a fost implicata in colaborare. Se pare ca cei doi erau deja familiarizati cu unul din volumele manga si cu adaptarea lor sub forma unui anime japonez, insa Kalogridis „ne-a deschis orizontul spre celelalte 9 volume care existau”.

In consecinta, Cameron (foto) a decis mai intai sa realizeze „Avatar”. Landau a adaugat: „Am dorit cu adevarat sa dezvoltam o poveste care sa cuprinda intreaga lume a Battle Angel Alita. Eram foarte aproape sa facem acel film inaintea lui „Avatar”. Deja exista o poveste creionata in mintile noastre: „Ce inseamna sa fii om ? Ce inseamna sa te indragostesti ? Esti o fiinta umana daca ai suflet ? Esti o fiinta umana daca ai minte ? Sau esti o fiinta umana doar daca ai un trup ?” Va fi o calatorie a auto-descoperirii pentru o tanara fata. Glumind, Landau a spus, in incheiere: „Vom numi acest film „Alita: Battle Angel”, din moment ce Jim (James Cameron) realizeaza doar filme care incep cu T si A, ca Titanic, Aliens, Terminator, Abyss, True Lies si Avatar”.

Seria manga „Battle Angel Alita” a fost lansata in 1990 si spune povestea unui cyborg pe nume Alita, care si-a pierdut amintirile, si care e gasita de un doctor in cibernetica intr-un gunoi, e reconstruita, acesta avand grija de ea. Se pare ca o singura amintire a supravietuit in memoria acesteia, a unui legendar cyborg instruit in artele martiale, care ii aminteste de inceputurile sale. Manga urmareste tentativa Alitei de a-si redescoperi trecutul si intalnirea ei cu mai multe personaje in aceasta calatorie.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>