Filmul indian „Ishqiya” a intampinat dificultati inaintea premierei sale din 29 ianuarie 2010. Mai intai a fost nevoie de refilmarea lui, iar mai apoi comisia de cenzura a solicitat ca cuvantul „sex” sa fie acoperit de sunetul „beep” in dialogurile din materialul promotional. Lui Vishal Bhardwaj, scenaristul principal al filmului, al carui „protejat” a regizat pelicula, I s-a cerut sa cenzureze acest cuvant in intregul scenariu, ceea ce practice a dus la refilmarea unei parti importante din film. Filmul a obtinut calificativele necesare din partea comisiei de cenzura, care au aprobat difuzarea lui la cinematografe, insa pentru difuzarea promo-ului la televiziune comisia a solicitat un alt calificativ, deoarece impactul promo-ului pe micul ecran ar fi fost mult mai puternic. Cenzurarea solicitata de comisie nu a multumit producatorii filmului, care au facut declaratii belicoase la adresa comisiei. Producatorul a declarat ca din cauza ca in India populatia se teme pana si sa rosteasca cu glas tare cuvantul impricinat, nu ar trebui sa fie de mirare numarul mare de cazuri de SIDA din India. In final a transmis ironic membrilor comisiei ca ar fi bine daca acestia si-ar aminti de faptul ca sunt pe aceasta lume tocmai datorita existentei acelui cuvant.

Filmul, lansat la sfarsitul lui ianuarie 2010 in cinematografele indiene, s-a bucurat de un real succes, atat la box-office cat si sub aspectul criticilor, care au fost extrem de pozitive. „Ishqiya” e un amestec de romantism si suspans, spunand povestea a 2 hoti care fug de seful lor, si care cauta adapost la prietenul lor, ce intre timp decedase. O cunosc pe vaduva acestuia si recurg la violenta pentru a-si atinge scopurile. Filmul exploreaza emotiile umane de baza, influentate de dorinta, lacomie si dorinta de razbunare.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>