Aaron Kwok, care a jucat recent in „Empire of Silver”, a avut un an 2009 plin, aflandu-se mai mereu in centrul atentie fanilor sai. In varsta de 44 de ani, actorul a participat la festivalul de la Berlin din 2009, intr-o editie care a avut cel mai mare numar de spectatori din intreaga sa istorie. „Empire of Silver” a reusit sa impresioneze audienta, insa nu a castigat nici un premiu. Mai apoi, Kwok a fost nominalizat la premiul pentru Cel mai bun actor la cea de-a 12-a editie a Festivalului de film de la Shanghai. Intrebat daca are incredere ca va castiga, Aaron a raspuns: „Iau aceasta nominalizare asa cum vine. Orice premiu e ca si cum ti s-ar acorda o atentie. Nu ma pot gandi prea mult la asta. Sunt fericit sa spun ca am dat tot ce-am avut mai bun pentrua cest rol. Nu e important daca castig sau nu un premiu„. Si nu a fost recompensat, insa filmul a castigat premiul juriului.

Rolul din „Empire of Silver” nu a fost deloc usor pentru vedeta din Hong Kong. Acesta a trebuit sa se rada in cap, iar in timpul filmarilor din Thailanda a cazut de pe cal in timp ce se turna o scena. Cu multa sansa a evitat sa se loveasca la cap in timpul saltului in urma unei miscari bruste a cailor, insa a cazut pe umar, si a fost tarat cativa metri de cai pe niste pietre. Colega lui pe care trebuia sa-l protejeze in scena filmului, Tang Yan, a fost si ea ranita, mult timp dupa incident aflandu-se in stare de soc Aaron a minimalizat incidentul, desi umarul ii sangera, fiind mai mult ingrijorat de ranile suferite de Tang Yan. In cele din urma, dupa o examinare medicala, s-a confirmat ca, din fericire, si unul si celalalt au scapat doar cu niste rani si cu o sperietura groaznica.

In 2009 l-am regasit pe Aaron Kwok implicat si in actiuni caritabile sau de imagine. Spre exemplu, in primavara a participat in Taiwan la un eveniment ce promova tenisul in randul copiilor, ocazie cu care a remarcat 2 pusti din provincia Shanxi. Desigur ca, interpretand rolul unui bancher din Shanxi in „Empire of Silver”, actorul nu a ratat ocazia de a-si manifesta admiratia pentru localnicii din acea zona, laundandu-i pentru inteligenta si caldura lor sufleteasca. De asemenea, a promis ca se va mai implica in viitor in actiuni caritabile, considerand ca „Eleganta inseamna atitudine, care vine din intelepciunea interioara si din virtute„. Nu in ultimul rand, anul 2009 i-a adus mai multe turnee muzicale de succes, Aaron Kwok fiind, alaturi de Jacky Cheung, Andy Lau si Leon Lai (interpretul lui Mei Lanfang din „Forever Enthralled”) considerat de media drept unul din cei Patru Regi Divini ai Cantopop-ului.

Cumpana dintre ani l-a prins pe Kwok pe scena, mai exact dansand la -2 grade si incalzind atmosfera din piata centrala din Shanghai, in fata locului unde se va desfasura intre 1 mai si 31 octombrie 2010 Expozitia Mondiala. „Nu am simtit frigul deloc; de fapt, mi-a fost chiar putin cald, deoarece entuziasmul tuturor mi-a oferit abilitatea de a a rezista in fata vremii friguroase„, a declarat acesta. Intrebat ce-si doreste de la noul an, Aaron a urat succes Expozitiei Mondiale din Shanghai si si-a exprimat dorinta de a fi pace in lume. Anul 2010 ar putea fi din nou unul favorabil actorului, acesta avand rolul principal in mult asteptatul „Storm Warriors 2”, film care s-a lansat deja in China si a adus deja importante incasari producatorilor.

Articol realizat de cris999 (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>