ilj16Inchisi ca si complici, satenii asteapta fie sa fie inchisi, fie ca Iljimae sa se predea. Acesta, desi grav ranit in incercarea de a-l salva pe fiul vanatorului, se vede nevoit sa ii ajute, dar isi foloseste, ca de obicei, nu numai forta ci si inteligenta. Soe Dol il gaseste dimineata cu rana redeschisa, in mainile batranului medic.

Regele nu mai are alta solutie – dupa ce ambasadorul si fiul lui au fost rapiti de Iljimae. trebuie sa se dovedeasca drept, pentru a nu pierde respectul supusilor si e nevoit sa il alunge pe ambasador. Se vede nevoit sa pedepseasca si mandarinii corupti. Dar pentru el, din acest moment prinderea talharului devine o chestiune personala.

Pe acest fond de neliniste se intoarce in tara printul mostenitor, sub privirile suspicioase ale tatalui sau, care il banuieste de tradare si pact cu imparatul din Qing. Regele se simte tot mai nesigur pe tron, si e gata sa faca totul ca sa nu il piarda.

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>