reiko-oharaActrita veterana Reiko Ohara a fost gasita decedata la resedinta ei din Setgaya, Tokyo. Actrita, in varsta de 62 de ani, se pare ca ar fi murit in urma cu 2 saptamani, din cauze naturale. Cadavrul a fost descoperit ca urmare a apelului telefonic adresat politiei de fratele actritei, care a motivat ca nu a mai reusit sa o contacteze de 2 saptamani. Un agent de politie a cautat-o pe aceasta la domiciliul ei in aceeasi zi, dar nu a putut intra in locuinta fara o cheie. Trei zile mai tarziu, fratele actritei si mai multi agenti de politie au folosit o pereche de chei facute la comanda pentru a intra in locuinta, unde au gasit-o pe actrita fara suflare. Politia nu a identificat rani externe pe cadavrul lui Ohara, neexistand nici semne de intrare frauduloasa in locuinta sau in garaj, nici indicii despre unele eventuale obiecte furate. Politia a declarat ca sunt foarte mici sanse pentru o eventuala sinucidere, cu toate ca fratele actritei a solicitat o autopsie.
reiko-ohara-2Ohara a jucat intr-o multime de filme in anii ’60, fiind cunoscuta si dintr-o serie de reclame care au rulat ani de zile la televiziunea japoneza a acelor ani la o marca de whisky. In plan personal, a avut o viata plina de greutati, pe care a reusit sa le infrunte cu succes, castigand reputatia unei femei puternice. A trecut prin doua casatorii, una cu actorul Tsunehiko Watase (intre 1973-1978) si alta cu interpretul enka Shinichi Mori (intre 1980-1984). Din 1999 Ohara se lupta cu sindromul Guillain-Barre, o boala ce afecteaza sistemul nervos periferic, care duce, intr-un final, la paralizia muschilor. Boala a fortat-o sa renunte la cariera cinematografica in ultimii zece ani. In urma cu aproape un an, boala a facut-o sa se prabuseasca in propriul garaj, cazatura provocandu-i o fractura la articulatiile mainilor si o rana la genunchi. Dupa incident, care nu a trecut neobservat d epresa, Ohara a dezvaluit mai multe detalii legate de sanatatea ei intr-un interviu acordat unui ziar de sport. Aceasta a marturisit ca in 1991 si 1993 a fost supusa unor operatii pentru extirparea unui cancer la san, si a avut de infruntat o depresie un timp destul de lung dupa moartea medicului care o ajuta in tratarea bolii sale. La vremea interviului, actrita traia si avea grija si de mama ei, ajuns ala o varsta foarte inaintata. In cele din urma, mama ei a ajuns intr-un camin de batrani pentru a fi ingrijita cum trebuie, iar Ohara a ramas singura in casa ei, purtandu-si singura de grija.

reiko-ohara-inmormantareOhara a fost una din cele mai populare actrite japonezii ale anilor ’60, fiind distribuita in filme ca „Snake Woman’s Curse” (al lui Nobuo Nakagawa), „Guillotine Island” (al lui Kon Ichikawa) sau „The Shogun’s Samurai” (al lui Kinji Fukasaku). Daca pentru occidentali, prestatiile din aceste filme sunt cele mai cunoscute, pentru japonezi raman memorabile interpretarile din serialele taiga ale anilor ’90 „Genji monogatari” si „Tokugawa Yoshinobu”. Regizorul Yoji Yamada, care a lucrat cu Ohara la doua filme din lunga serie Tora-san, a declarat, trist, ca „ochii stralucitori si vocea lina a lui Ohara erau unice si fermecau intregul staff de la filmari”. O cariera stralucita si o viata plina de greutati sunt singurele lucruri ramase in urma unei mari actrite japoneze. Ca un paradox, amandoi fostii soti ai acesteia sunt in viata, primul avand 65 de ani, al doilea 62.

Mai jos puteti viziona un spot publicitar filmat de actrita la un whisky, care i-a adus celebritate in anii ’60.

 

Cateva poze dintr-o sedinta foto din 1978 confirma cuvintele lui Yoji Yamada: „Ochii stralucitori si vocea lina a lui Ohara erau unice si fermecau intregul staff de la filmari.”

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>