zhang-yimou-si-gong-liFiica aclamatului regizor chinez Zhang Yimou, Zhang Mo, a spus intr-un interviu ca fosta iubita a tatalui ei, vedeta filmului chinezesc Gong Li, i-a distrus copilaria. Regizorul Zhang Yimou, cunoscut pentru filme ca „House of Flying Daggers” si „Curse of the Golden Flower” a cunoscut-o pe actrita Gong Li pe platourile de filmare ale productiei „Red Sorghum”, in 1986. Un an si ceva mai tarziu, Zhang a divortat de sotia sa. Fiica lui, Zhang Mo, avea pe atunci doar 7 ani. Mo, care in prezent studiaza in Statele Unite, a declarat intr-un interviu acordat unei publicatii americane ca aceata relatie a tatalui sau a privat-o de multe lucruri de care copiii se bucura in copilarie: „Pe atunci, tata nu avea nimic. Datorita sustinerii mamei tata a ajuns ceea ce este astazi. Nici pana astazi nu inteleg de ce Gong Li, celebra vedeta care e, a trebuit sa se comporte cu unica fiica a tatalui meu asa cum s-a comportat”.

zhang-moZhang Mo (foto), in varsta de 26 de ani, este unica fiica a lui Zhang Yimou si a fostei sale sotii, Xiao Hua, de care a divortat in 1988. Aceasta este licentiata in productia de film la Universitatea din New York, iar in prezent este implicata ca editor de film la cel mai nou proiect al tatalui ei, „Amazing Tales – Three Guns”, care va avea premiera anul viitor. Dupa ce a cunoscut-o pe Gong Li pe platourile de filmare in 1986, Zhang a incercat sa exploateze „salbaticia” pretioasei lui comori (ce o descoperise in „Red Sorghum”) ce nu putea fi imblanzita de mana nici unui alt regizor. Yimou a incercat sa exploateze potentialul actoricesc al acesteia, si cum si aceasta avea nevoie de sprijinul lui Zhang, acest „ajutor reciproc” s-a extins atat la cariera lor profesionala, cat si in plan personal. Dupa divortul din 1988, Yimou a inceput sa se intalneasca cu Gong Li. Cu toate ca pana in 1995 au continuat aceste intalniri, Zhang nu a reusit sa gaseasca iubirea in sufletul lui Li. Poate si pentru ca tanara actrita mergea des in Hong Kong pentru filmari si avea o multime de prieteni de sex masculin. Nici ea nu-l mai iubea ca inainte, astfel ca in cele din urma s-au despartit, ramanand simpli prieteni. In 2006, cei doi au colaborat din nou la „Curse of the Golden Flower”, ramanand in relatii bune.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>