shin-seong-ilActorul veteran Shin Seong-il va aparea in noul serial coreean de televiziune „The Light of the East”. In varsta de 72 de ani, Shin il va interpreta pe primul general japonez rezident in Coreea, generalul Hirobumi Ito, care a fost asasinat de luptatorul pentru independenta Coreei, Ahn Jung-geun (1879-1910) la Harbin, in nord-estul Chinei. Este primul rol intr-un serial de televiziune in cei 48 de ani de cariera in lumea filmului pentru Shin. „Sa apar intr-un serial ce a fost facut pentru a comemora centenarul mortii lui Ahn a fost o chemare istorica. Cu toate ca se asteapta sa existe un program al filmarilor extrem de incarcat, in Coreea si in China, sper sa ofer tot ce am mai bun in prestatia mea din acest serial”, a spus Shin.

Din distributia serialului mai fac parte popularul actor Lee Seong-jae (cunoscut la noi din productia Holiday, Public Enemy, Daisy) in rolul lui Ahn, si Cheon Ho-jin (care a aparut si in 2009: Lost Memories), in rolul tatalui lui Ahn. Serialul, de 24 de episoade, va prezenta intreaga viata a lui Ahn, care a luptat pentru independenta Coreei si s-a sacrificat pentru aceasta. „Serialul va purta telespectatorii in trecut si va zugravi efortul de o viata al luptatorilor nostri pentru independenta de la credinta lor, telurile lor pana la dorintele lor de a-si transforma visul in realitate pe fondul haosului politic si social al acelor timpuri”, a declarat reprezentantul companiei de productie, presei. Filmarile la acest serial vor incepe in octombrie.

Shing, in tinerete
Shing, in tinerete

Shin, care a debutat in cariera cinematografica in 1960 in filmul „Romance Papa”, este unul din cele mai cunoscute staruri ale filmului coreean din toate timpurile. A devenit o adevarata vedeta prin rolul sau carismatic si romantic din „The Barefooted Young”, si a tinut prima pagina a ziarelor cand s-a casatorit cu partenera ei din film, Um Aing-ran. In anul 2000 a candidat pentru Marele Partid National si a fost ales, insa in 2005 a fost trimis dupa gratii pentru mituire. In 2007 a fost eliberat printr-o decizie speciala a presedintelui coreean.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>