gijoe-poster-1Odata cu starul pop coreean Rain, care a debutat anul trecut pe ecrane in „Speed Racer”, tot mai multe vedete din lumea filmului coreean iau drumul Hollywoodului, fiind distribuiti in filme mult asteptate. Pentru „G.I.Joe”, Paramount Pictures a adus impreuna o echipa de vedete masculine care au lucrat la filme precum „Transformers”, „The Mummy” sau „The Bourne Ultimatum”. Intre acestia se afla si actorul coreean de top Lee Byeong-Heon. Fanii lui asteapta cu nerabdare debutul acestuia la Hollywood. O unitate de elita militara, cunoscuta sub numele „G.I.Joe”, din care face parte si Lee, are misiunea de a salva pacea lumii, incercand sa anihileze o organizatie terorista pe nume Cobra.

blood-the-last-vampire-junJeon Ji-hyeon, actrita coreeana fosta model, a debutat la Hollywood interpretand o vampirita de 400 de ani pe nume Saya in „Blood: The Last Vampire”. Saya lucreaza, in film, intr-o organizatie secreta guvernamentala care vaneaza si elimina ceilalti vampiri ce se hranesc cu sange uman. Actrita a fost foarte bine primita de echipa de peste Ocean, si-a dat toata silinta pentru a interpreta bine rolul principal, insa se plangea, intr-un interviu, de faptul ca nu stia ca a face filme de actiune e un lucru atat de solicitant: „a trebuit sa port cabluri de siguranta, sa mananc, sa dorm, sa astept legata de ele. A fost un chin„. Colin Salmon, actorul britanic de 47 de ani, spunea despre Jeon: „E foarte puternica. Cred ca si-a petrecut, la un moment dat, pana la 10 ore uda pana la piele. N-am auzit sa se planga o data.

daniel-henney-x-menAcestor doua staruri coreene li se mai adauga unul care in acest an a jucat intr-o productie de succes hollywoodiana. E vorba de Daniel Henney, care a interpretat un agent din „X-Men Origins: Wolverine”. Aparitia lui in acest film a fost suficienta pentru a umple salile de cinematograf din Coreea. Ca Agentul Zero, Henney il urmareste cu incapatanare pe Wolverine, pentru a-si indeplini ordinele si pentru a-si potoli propriul complex de inferioritate.

Cu o baza solida de fani in tarile asiatice, vedetele coreene au devenit foarte repede alegerea logica a filmelor hollywoodiene care au in minte vanzari bune pe piata asiatica. Reteta este aplicata nu doar in lumea filmului, ci si in lumea sportului, mai exact a fotbalului, fotbalistul coreean Park Ji-sung fiind transferat la Manchester United acum cativa ani mai mult pentru a aduce vanzari clubului pe piata asiatica, multa vreme nefiind titularizat in prima echipa. Revenind la lumea filmului, aceasta moda s-ar putea sa nu aiba viata lunga, insa ea ofera actorilor coreeni o oportunitate pentru a-si perfectiona talentul actoricesc si a-si face mai multi fani in intreaga lume.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>