pifan-2009Peste o luna se va desfasura in Coreea de Sud PiFan, Festivalul International de Film Fantastic din Puchon. Juriul festivalului este format, la aceasta a 13-a editie, din actorul si regizorul Yang Ik-joon, al carui film de debut „Breathless” a castigat premiul Tigrul la festivalul de la Rotterdam din acest an, si Lee Hanna, producatorul lui „Secret Sunshine”, castigator la Cannes anul trecut. De peste hotare, din juriu va face parte Todd Brown, fondatorul si editorul popularului site de film „Twitch”.

Scurt metrajele din acest an includ si animatia „Dust Kid” a regizorului Jung Yu Mi, care a fost prezentata la Cannes luna trecuta. Premiile din acest an insumeaza peste 10.000 dolari, fiind acordate pe 4 categorii: Cel mai bun scurt-metraj, Premiul Juriului, Premiul publicului si Cel mai bun scurt-metraj coreean. Un program special se va derula de-a lungul festivalului, intre 17-23 iulie, intitulat „New-Type SF Movie: Beyond Limitation”, o platforma educationala pentru Scoala de Film Fantastic PiFan 2009, un fel de „scoala de vara” pentru amatorii de film. O serie de intalniri, lecturari, ateliere si lectii despre cum se scrie un scenariu pentru acest gen de filme vor fi tinute de instructorul invitat, Kevin Altieri (regizorul seriei animate „Batman”), scriitorul de SF american Ted Chiang („Story of your life”) sau de regizorul japonez Nobutaka Yamaoka.

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>