paradise-kissCompania de productie Fox International e in negocieri pentru adaptarea benzilor desenate ale lui Ai Yazawa, „Paradise Kiss” intr-un live-action vorbit in japoneza. Povestea se centreaza asupra unei eleve de liceu pe nume Yukari, care e descoperita de „Paradise Kiss”, un grup de studenti energici de la o facultate unde studiaza moda. Acestia o transforma pe Yukari intr-un model, iar aceasta descopera o noua pasiune pentru o viitoare cariera, ar si pentru o potentiala poveste de dragoste, in viata ei personala.

Fox International s-a gandit sa aloce acestui film, in asociere cu compania de productie japoneza IMJ un buget cuprins intre 3 si 4 milioane dolari. Editura Sodensha, cea care a publicat benzile desenate, a vandut pana in prezent peste 6 milioane de exemplare din acestea. In 2001, Tokyopop a inceput publicarea mangai originale in America de Nord, iar 4 ani mai tarziu a fost difuzat la televiziunea japoneza un anime inspirat din manga.

Se pare ca americanii sunt tot mai mult interesati de realizarea de adaptari dupa manga japoneze, orientandu-se, in conditiile actualei crize de la Hollywood, spre gasirea de resurse pentru a obtine venituri din cat mai multe piete mai putin explorate in trecut. Deja, piata asiatica nu mai este o necunoscuta, din contra, a devenit principala sursa de inspiratie pentru tot mai multe production americane, fie sub forma sequel-urilor, fie a adaptarii romanelor ce au stat la baza filmelor asiatice de succes. Iar benzile desenate japoneze sunt o adevarata comoara, cate vreme peste 50% din productiile japoneze se inspira deja din ele, si nu din surse clasice (precum romanele sau scenariile scrise la comanda).

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>