Cea de-a 62-a editie a festivalului de film de la Cannes va debuta maine. Daca pentru Coreea, anul acesta a adus cateva, la Cannes, cateva filme in atentia cineastilor din intreaga lume, pentru Japonia, Cannes-ul din acest an reprezinta o noua ocazie de a face cunoscute productiile autohtone in Europa si nu numai. Cannes este o sarbatoare anuala a filmului mondial, unde se leaga prietenii intre cineasti, se pun la cale proiecte de coproductii dar si se rasplatesc cele mai bune filme ale anului anterior. Printre filmele care vor fi proiectate in cadrul actualei editii se afla si „Air Doll” al regizorului japonez Hirokazu Koreeda (foto). Acesta este o adaptare dupa manga lui Yoshiie Goda, despre o papusa gonflabila care incepe sa experimenteze emotii umane, in rolul principal fiind distribuita actrita coreeana Bae Doona (protagonista unui alt film de succes din anii anteriori, „Linda, Linda, Linda”). Filmul lui Koreeda va fi prezentat in cadrul sectiunii „Un Certain Regard”.

Un alt film care sa va alinia la startul competitiei pentru premiul supreme va fi „Map of the Sounds of Tokyo”, regizat de spaniola Isabel Coixet. Actiunea filmului se petrece in Tokyo, in rolurile principale fiind distribuiti actorul spaniel Sergi Lopez si actrita japoneza Rinko Kikuchi.

Festivalul de la Cannes din acest an se va desfasura intre 13 si 24 mai.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>