Yoo Seung-ho intr-un rol istoricActorul Yoo Seung-ho, in varsta de 23 de ani, care a jucat rolul printului Yi Sun in serialul istoric “Ruler: Master of the Mask” al carui ultim episod a fost difuzat la MBC pe 13 iulie 2017, a fost unul din putinii actori copii coreeni care au crescut si au devenit actori de succes si ca adulti.

Desi serialul a fost criticat de unii pentru intriga, a fost ajutat pentru a avea rating-uri bune si de jocul actoricesc al lui Yoo Seung-ho, reusind sa mentina un procent de 14% rating si locul fruntas pana la episodul final. Serialul a fost si o rampa de lansare pentru tanarul actor care a renuntat complet la imaginea dragalasa de actor copil din “The Way Home” din 2002, in care juca rolul unui copil crescut la oras care ajunge sa aprecieze viata la tara dupa ce isi pentrece vacanta de vara alaturi de bunica sa sordo-muta.

In serial, printul Yi Sun, care a fost nevoit sa-si ascunda identitatea purtand inca de la nastere o masca pe fata, lupta impotriva organizatiei Pyeonsoohwe, care controleaza tara prin manipularea regelui si prin monopolul asupra proviziei de apa a tarii, tinta ei fiind preluarea tronului. Pentru Yoo Seung-ho, “Ruler” i-a readus increderea in sine ca actor.

“Dupa incheierea serviciului militar, niciunul din cele doua filme in care am jucat, ‘The Magician’ si ‘Seondal: The Man Who Sells the River’ n-a fost bine primit de cinefili si m-am simtit responsabil, fiind actor principal; o vreme am fost ingrijorat de ceea ce ar trebui sa fac in continuare, ce alegere sa fac”, marturiseste actorul intr-un interviu recent. “Dupa ‘Ruler’, ma gandesc ce ar trebui sa fac pentru a auzi ca m-am descurcat la fel de bine ca in acest serial. Obisnuiam sa cred ca nu ma pot descurca in roluri de adult, dar dupa ce am primit rolul lui Yi Sun mi-am regasit increderea ca actor.”

Yoo Seung-ho din Ruler se orienteaza spre roluri romanticeMulti tineri actori care au jucat roluri de printi, inclusiv Park Bo-gum in “Love in the Moonlight” au devenit stele peste noapte. Yoo Seung-ho si-a dorit sa portretizeze un lider pe care tara lui ar trebui sa il aiba. “Printul Yi Sun foloseste deseori sintagma ‘pentru popor’, in acest serial. M-am gandit ca si Coreea ar avea nevoie de un astfel de lider care asculta vocea poporului. Inainte, eram mai putin atent la politica, precum multi altii. Dupa evenimentele recente din politica tarii noastre, am simtit cu adevarat ce dorea sa spuna un citat din scenariul filmului ‘V for Ventetta’: ‘Inca din zorii omenirii, o mana de opresori si-au luat responsabilitatea asupra vietilor noastre pe care ar fi trebuit sa o acceptam pentru noi insine. Facand asta, ne-au luat puterea.” “Ruler” si-a inceput filmarile in perioada in care tara trecea prin punerea sub acuzare a fostului Presedinte Park Geun-hye, avand premiera pe 10 mai.

“M-am intrebat atunci ce am facut eu, si am ajuns la concluzia ca ar trebui sa transmit un mesaj cu ajutorul personajului meu.”

In mai multe proiecte in care a lucrat dupa incheierea stagiului militar, actorul a ales roluri cu o soarta surprinzatoare. In “Remember: War of the Son” din 2015 a jucat rolul fiului care a trebuit sa dovedeasca nevinovatia tatalui sau, care fusese pe nedrept condamnat pentru crima si astepta executia. In “Ruler”, tatal sau – regele, este ucis de capul organizatiei Pyeonsoohwe. “Mi se pare interesant de jucat astfel de roluri. Dar acum simt nevoia sa fac si alte alegeri. Planuiesc sa joc si in roluri mai usoare sau in comedii romantice ori melodrame.”

Legat de trecutul sau de actor copil care a debutat in serialul “Daddy Fish” din 2000, Yoo Seung-ho isi aminteste ca nu ii placea sa joace. “Cand eram mai mic, nu imi placea munca mea. De fapt, destul de recent am descoperit cu adevarat bucuria de a fi actor. Fiecare secunda de filmare este adunata pentru a alcatui o scena si scenele alcatuiesc un serial sau film. Si apreciez faptul ca fac parte din acest proces, realizez mai mult ca oricand ca ceea ce fac eu are un impact asupra telespectatorilor si rezultatelor serialului sau filmului. Acest proces intreg poate fi despre cum sa devin cu adevarat un mare actor.”

yoo-seung-ho revine in MagicianSpre deosebire de multi din colegii sai, Yoo Seung-ho nu are vreun cont pe retelele de socializare, nu apare in emisiunile de divertisment de la televizor si nu are prea multi prieteni din lumea show-biz-ului. “Cand nu filmez, viata mea personala nu are nimic special. Uneori nu ies din casa cate o saptamana sau imi ajut prietenul lucrand alaturi de el la ferma lui”, aceasta fiind explicatia data cand a fost intrebat de ce viata lui personala nu este dezvaluita pe retelele sociale. “Nu gasesc nimic suficient de special pentru a arata lumii, si fotografiile cu mancare sau selfie-urile ma fac sa ma crispez.”

Yoo Seung-ho spune ca nu vrea sa se bucure de notorietatea castigata peste noapte. “E minunat ca munca mea este primita atat de bine si ma pot bucura de popularitate, dar nu acesta e scopul meu ca actor. Banii sau faima nu reprezinta pentru mine o prioritate. Vreau sa devin un actor care isi poate continua cariera pentru mult timp.”

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>