Fullmetal Alchemist 2017Dupa ce in luna mai aparuse stirea conform careia Hiromu Arakawa, cel care a scris si ilustrat manga cu acelasi nume, se alatura echipei ce lucreaza la film, multi fani ai povestii lui Edward si Alphonse Elric pot, in sfarsit, vedea primul trailer al filmului “Fullmetal Alchemist”. Filmarile la film au fost facute din iunie pana in august, in Italia, regizorul filmului fiind Fumihiko Sori (“Ping Pong”, “Ashita no Joe”).

Celebra manga a fost scrisa din 2001 pana in 2010, povestea desfasurandu-se intr-un univers alternativ, in Amestris (ce face trimitere la revolutia industriala europeana), in care alchimia este una din cele mai avansate stiinte; alchimistii care lucrau pentru Guvern primeau titlul de maiori, in cadrul armatei. Alchimistii aveau abilitatea (cu ajutorul cercurilor de transmutatii) sa creeze aproape orice doreau, dar, conform “Legii de schimb echitabil” erau obligati sa ofere in schimb ceva de aceeasi valoare. Doua lucruri nu aveau voie sa faca: sa obtina aur si sa transmuteze fiinte umane; cei care o faceau, pierdeau o parte din propriul corp, terminand prin a trai ca niste creaturi inumane. Acestia erau dusi in fata Adevarului (Shinri), un fel de semizeitate cerebrala care reglementeaza utilizarea alchimiei.

Povestea urmareste doi frati alchimisti numiti Edward si Alphonse Elric, care sunt in cautarea Pietrei filozofale pentru a-si reface trupurile dupa o incercare ratata de a-si aduce la viata mama decedata, folosindu-se de alchimie.
Edward si Alphone traiesc in Resembool alaturi de mama lor, fiind parasiti de tata din motive necunoscute. Cand mama lor moare, fratii incearca sa o readuca la viata cu ajutorul alchimiei; transmutatia nu reuseste si totul se intoarce impotriva lor din cauza Legii de schimb echitabil, piciorul stang al lui Edward este distrus, iar trupul lui Alphonse este si el distrus, in intregime. Edward isi sacrifica bratul drept pentru a salva sufletul lui Alphonse, legandu-l de o armura cu un sigiliu de sange. Edward este invitat de Roy Mustang sa devina alchimist in slujba Guvernului pentru a cauta un mod de a recupera corpul lui Alphonse.

Seria exploreaza probleme sociale, inclusiv discriminarea, dezvoltarea stiintifica, lacomia politicienilor, familia si razboiul, dar exploreaza si conceptul schimbului echitabil: pentru a obtine ceva nou trebuie sa platesti cu ceva de aceeasi valoare.

Edward Elric va fi interpretat de Ryosuke Yamada (“Assassination Classroom”, “Grasshopper”) din formatia Hey! Say! JUMP, Winry Rockbell de Tsubasa Honda (“Terminal”, “Blue Spring Ride”), Roy Mustang de Dean Fujioka (“Shanti Days”, “I am Ichihashi”), maiorul Shou Tucker de Yo Oizumi (“I am A Hero”, “Kakekomi”), Envy de Kanata Hongō (“Attack on Titan”, “Gantz”) si Lust de Shinji Uchiyama (“Aruyo no Dekigoto”, “Gokusen: The Movie”).

 

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>