KAFA 2016Academia de Arta a Filmului din Coreea (KAFA) va avea un eveniment important in luna septembrie a acestui an pentru a celebra aniversarea de 10 ani a programului “Regie de Film”. Ca ambasadori care vor promova acest eveniment al Academiei coreene au fost alesi actorii Lee Je Hoon din originalul “The Influence” (2010) sau „Bleak Night” (2011) si Kim Go Eun din “Monster” (2013), “Memories of the Sword” (2015), “The Advocate: A Missing Body” (2015) sau „Canola” (2016).

KAFA a fost creata de Consiliul de Film din Coreea (KOFIC) in 1984, avand ca scop sa cultive talente deosebite din industria coreeana de film, sa devina un fel de pepiniera a celor ce-si dedica talentul filmului. Studentii KAFA sunt pasionati tineri creatori de film ce reusesc sa exceleze in domeniile lor datorita nu numai talentului ci si creativitatii si atmosferei cursurilor din cadrul programului. Peste 600 de absolventi au roluri importante in industria coreeana de film, fiind specializati in cinematografie, regie, productie si animatie si fiind activi in aceste domenii. Hur Jin Ho, regizorul lui „Christmas in August” (1998), Bong Joon Ho al lui „Snowpiercer” (2013), “The Host” (2006) si „Memoirs of a Murderer” (2003), Choi Dong Hoon regizorul lui „The Thieves” (2012) si „Assassination” (2015), Kim Tae Young al lui „Late Autumn” (2011) si Min Kyu Dong al lui „The Treacherous” (2015) sunt doar cateva nume ale absolventilor KAFA.

Programul pentru regia de film a fost creat in 2007 pentru a promova talentele de productie ale regizorilor incepatori. Diversivitatea filmelor care au iesit pe piata in ultimii ani sunt roadele acestui program, inclusiv „Bleak Night”, „End of Animal” (2011), „INGtoogi: The Battle of Internet Trolls” (2013), „Socialphobia” (2015), „Alice In Earnestland „(2015) si ” The Boys Who Cried Wolf” (2015).

„KAFA: 10 year old story” va prezenta zece filme ale creatorilor de film din cadrul programului si altele ale regizorilor din KAFA si se va tine din 31 august pana pe 7 septembrie. Tarile care vor sa existe in industria de film sustin programe pe termen lung prin care nu 1-2 ci sute de regizori sunt pregatiti pentru a performa. Probabil ca unii se pierd pe drum, insa zeci dintre ei performeaza, ajung peste ani sa regizeze filme memorabile, indraznete si cu nimic mai prejos decat productiile americane. Desigur, asta se intampla in tarile cu viziune, cu perspectiva si cu industrie cinematografica valoroasa…

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>