Saimdang secventa 2Telespectatorii dornici sa vada serialul „Saimdang, the Herstory”, cu cunoscutii Lee Young-ae si Song Seung-heon in rolurile principale, mai au de asteptat… aproape un an de zile. Astazi, un reprezentant al departamentului Seriale al SBS a dezaluit ca serialul are o data estimativa de difuzare cel mai devreme luna septembrie a anului 2016. Motivele justificate de acesta sunt asigurarea ca va fi o productie de mare calitate, dar si clarificarea chestiunilor legate de distribuirea internationala a serialului. Producatorii au tintit sa duca serialul peste hotare inca din faza incipienta a lui, depunand eforturi uriase pentru difuzarea simultana in Coreea si China. Datorita cenzurii stricte din domeniul televiziunii din China, negocierile cu difuzorii par a dura mai mult decat cele cu difuzorul din Coreea.

Conform surselor, celebra companie Emperor Group din Hong Kong a investit aproximativ 8,6 milioane dolari in acest serial, fapt ce confirma amploarea proiectului. Filmarile au inceput in august, serialul fiind pre-produs in intregime (adica la data difuzarii, va fi complet finalizat). Acest lucru e fara precedent in industria serialelor de televiziune, unde episoadele sunt de obicei finalizate cu doar cateva zile inaintea difuzarii, permitand producatorilor sa ajusteze povestea in functie de reactia fanilor serialului. Celor doua vedete din distributie li s-a mai alaturat si Oh Yoon-ah, cunoscuta din celebrul Kingdom of the Winds si din rolul feminin negativ din „Incarnation of Money”, si Lee Joo-yeon, fosta membra a formatiei After School, ce va interpreta un personaj cu doua caractere diferite, cu un rol crucial in povestea serialului.

Cel putin unul din motivele invocate de producatori – obligatiile fata de partea chineza – pare justificat. Invocarea necesitatii realizarii unei productii „la marea arta” pare un motiv exagerat, in conditiile in care pana in rezent, dar si de acum inainte, China, ca si orice alta tara ce va cumpara un serial coreean spre difuzare, il va lua asa cum este el, cu episoade filmate pe fuga de la o saptamana la alta, fara ca acest lucru sa-i deranjeze pe consumatorii inraiti, mulumiti sa-si vada doar fanii interpretandu-si rolurile. Si asta pentru ca acest proiect nu va schimba nimic din regulile de functionare ale industriei coreene de seriale tv. Totusi, intinderea proiectului pe mai bine de un an de zile, de la demararea pana la difuzarea lui, e o perioada foarte lunga de timp, iar impresia pe care o dau producatorii e ca intind prea mult coarda si nervii fanilor celor doi protagonisti. Proiectul, desi a demarat in august cu filmarile propriu-zise, e abia la inceput; vor urma in anul urmator o multime de stiri menite a stimula curiozitatea fanilor (intamplari de pe platoul de filmare, incidente, poze scurse ilegal de la filmari, eventual acuze de plagiat etc), adica producatorii vor apela la tot arsenalul pentru a spori interesul pentru acest serial, din evidente motive financiare legate de distribuirea lui si in alte parti ale lumii, profitandu-se de cota buna a actorilor. Toate acestea duc cu gandul la o manipulare inteligenta, in care fiecare element e exploatat la maxim, intr-un singur scop. Sa vedem cat vor inghiti fanii in acest an de asteptare.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>