The Sound of a Flower 2015 posterDe cateva zile se tot vorbeste prin Coreea de filmul „Dorihwaga” („The Sound of a Flower”). De fapt, „se vorbeste” e incomplet spus, deoarece aceste informatii sunt parte dintr-un aparat bine pus la punct de promovare a unui film, serial, eveniment, in preajma apropierii premierei sale. Asa ca sa ne prefacem ca nu stim de acest mecanism si sa mai promovam pe plaiurile mioritice un film coreean pe care il vom vedea probabil la anul, odata ce va ajunge sa fie lansat si pe dvd si bluray in intreaga lume, cu posibilitatea lui de a fi comandat online. Aparent, filmul pare o poveste de epoca cu iz artistic, ce-i are in rolurile principale pe Ryu Seung-ryong si pe Suzy (din formatia Miss A). Regizat de Lee Jong-pil, un fost actor de roluri minore devenit regizor acum 2 ani, „The Sound of a Flower” spune povestea primei interprete pansori din Coreea, Jin Chae Sun, si a maestrului de pansori Shin Jae Hyo, ce a instruit-o in tainele cantatului de pansori. Pentru cei ce nu stiu ce e „pansori”, trebuie spus ca acesta e un gen muzical tipic coreean ce consta din nararea unei povesti sub forma unui cantec, ce e interpretat de o vocalista, acompaniata de sunetul unei tobe. (un fel de doina neacompaniata de la noi). Anmandoua personajele acestui film sunt inspirate din figuri istorice reale, actiunea filmului petrecandu-se in perioada tarzie a epocii Joseon, in anul 1867. Sloganul filmului, ce apare scris pe posterul ce a fost lansat saptamana trecuta, e: „In niste vremuri in care femeile nu puteau interpreta pansori, povestea ei incepe”. Ademenitor, nu ?

Suzy in The Sound of a Flower exersand pansoriPentru rolul din acest film, Suzy a luat ore de pansori. Aceasta a subliniat cat de diferit e cantatul obisnuit, cu care e familiarizata in cariera ei muzicala cotidiana, fata de pansori: „E complet diferit. Sunetul singur e 200%. Cand exersam pansori, nu am putut face vocalizarea cum trebuie, astfel ca m-am ranit in gat. Oarecum am simtit farmecul sau, asa ca am ajuns sa fredonez pentru mine insami.” Suzy a luat lectii de pansori aproximativ un an de zile pentru a se perfectiona, profesoara fiindu-i Park Ae-ri, o interpreta de muzica traditionala coreeana foarte cunoscuta in domeniu. Aceasta a avut o multime de lucruri frumoase de spus despre talentul elevei sale: „Suzy are o voce foarte buna pentru pansori, astfel ca am fost cu adevarat surprinsa in prima zi in care i-am predat. Desi era ocupata, a fost foarte pasionata si nu a ezitat sa ma sune dimineata sau seara. Cred ca e o actrita foarte talentata ce a progresat foarte mult intr-o perioada atat de scurta de timp.”

Pentru acest film, nu doar Suzy s-a pregatit sarguincioasa, ci si ceilalti actori din distributie, Ryu Seung-ryong, Song Sae-byuck, Lee Dong-hwi, Ahn Jae-hong si multi altii dand totul pe parcursul instruirii in interpetarea de pansori. Tocmai acest lucru a stranit curiozitatea fanilor legat de acest film, pe care il asteapta cu nerabdare. La scurt timp de la lansarea trailerului, acesta a depasit peste 1 milion de vizualizari, conform spuselor partenerului lui Suzy din film, Ryu Seung-ryong, ce a glumit spunand ca cei ce au vizionat trailerul au fost, probabil, toti, fanii lui Suzy. Filmul va avea premiera in cinematografele coreene pe 25 noiembrie. Dupa atatea productii coreene comerciale de epoca, „The Sound of a Flower” pare a avea o tematica mai deosebita, un altfel de poveste, ce aminteste de marile productii similare artistice ale maestrului Im Kwon-taek.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>