Song Kang Ho invitata sa faca parte din Academia americana de filmActorii Song Kang-ho si Choi Min-sik, regizorii Bong Joon-ho si Im Kwon-taek, dar si autorul de animatii Kim Sang-jin au fost invitati sa faca parte din celebra Academie de Arta Cinematografica si Stiinte a Statelor Unite. Acesti cinci profesionisti coreeni din lumea filmului devin, astfel, primul grup de coreeni invitat sa faca parte din prestigioasa Academie americana de film. Daca vor accepta invitatiile, acestia vor putea vota pentru acordarea premiilor Oscar, in cadrul ceremoniei anuale obisnuite. Cei 322 de artisti invitati in acest an sa faca parte din Academie includ si nume precum Emma Stone, Daniel Radcliffe si Benedict Cumberbatch.

Choi Min-sik a aparut in premiata si apreciata productie „Oldboy” (lucru pentru care americanii pot fi recunoscatori, deoarece scenariul si interpretarea lui au transformat filmul intr-un succes rasunator in Asia, ce i-a determinat pe cineastii de peste ocean sa faca un remake la Hollywood), dar si in productii straine precum „Lucy”. Anul trecut, a fost protagonistul filmului coreean cu cele mai mari incasari din istorie, „Roaring Currents”, iar cine nu a auzit de Choi Min-sik inseamna ca nu a auzit nimic despre filmul coreean. In ce-l priveste pe Song Kang-ho, acesta a devenit cunoscut pentru prestatiile atat din productii autohtone cat si internationale, acand roluri variate si intotdeauna pline de culoare in filme precum „The Host”, „The Good, The Bad and the Weird”, „Snowpiercer”, „Face Reader” sau „The Attorney”. Regizorul Bong Joon-ho a cunoscut celebritatea odata cu „Memories of Murder” (un alt film in care a aparut Song Kang-ho) si si-a consolidat pozitia de unul din cei mai buni regizori coreeni ai momentului cu succesul de box-office „The Host” din 2006, care pana la „Avatar” in 2009 a fost filmul cu cele mai mari incasari din Coreea din toate timpurile. Spre deosebire de el, Im Kwon-taek e poate cel mai cunoscut regizor coreean din toate timpurile, cu peste 100 de filme regizate la activ si o cariera extraordinara in lumea filmului artistic, filme precum „Painted Fire” sau „Chunhyang” castigand numeroase premii nationale si internationale. In sfarsit, Kim Sang-jin a fost primul coreean ce a devenit supervizor la departamentul de creatie de personaje animate pentru compania Disney, lucrand la animatii pecum „Big Hero 6” sau „Frozen”, ce a fost un mare succes de casa pe intregul mapamond.

Cu siguranta cei 5 cineasti nominalizati isi merita din plin invitatiile de a face parte din prestigioasa Academie americana de film, fie si doar pentru un an, fiind o recunoastere directa a meritelor lor in domeniile in care activeaza, dar si a valorii cineastilor sud-coreeni in general.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>