Hello_MonsterAbia a inceput, acum cateva zile, difuzarea serialului coreean „Remember You” (cunoscut si sub numele Hello, Monster), si producatorii au si dat de probleme. Probleme care nu inceteaza sa apara in industria coreeana de seriale de televiziune in ultima vreme, acesta nefiind un caz singular. Serialul difuzat de KBS2 in serile de luni si de marti ale fiecarei saptamani, ce-i are ca protagonisti pe Seo In-guk si Jang Na-ra, a devenit cea mai noua „intrare” in topul lungii liste de k-drame si melodii de k-drame ce au primit acuzatii de plagiat !

Tanara scenarista aspiranta Jung Da-hee a postat pe site-ul oficial al serialului „Remember You” un mesaj in care pretinde ca, „subiectul in sine este atat de asemanator” cu povestea unui scenariu pe care ea l-a scris pentru o competitie de scenarii. „In povestea mea, personajele sunt o mama care creeaza profile ajutand in investigatiile criminale, si doi frati de 11 si 7 ani. Fratele mai mare e un psihopat innascut, in timp ce celalalt invata despre psihopatie. Mama, care stie despre acest lucru, ii tine pe cei doi frati in subsolul casei, unde le si ofera educatia scolara. Povestea se muta 10 ani mai tarziu, cand fratii sunt lasati in lume.” Scenarista aspiranta a mai adaugat: „Scenariul meu a fost finalizat pe 10 martie 2014 si l-am inregistrat la oficiul de drepturi de autor pe 21 august al aceluiasi an. Ma intreb cand scenaristul lui „Remember You” a inregistrat scenariul sau.”

Kwon Ki-young, scenarista serialului, cunoscuta pentru scenariile unor seriale precum „Protect the Boss”, „Crazy in Love” sau „All About My Romance” a raspuns reclamantei, la fel ca si echipa de productie a serialului: „Pentru disputele privind dreptul de autor, cum e si cazul prezent, concursul deschis de scenarii organizat in 2014 de CJ E&M a acceptat doar materiale printate pe hartie si datate, mai degraba decat e-mail-uri. Asa sunt judecate scenariile inscrise, iar toate cele respinse sunt imediat distruse. Sistemul functioneaza in asa fel incat scenariile nici nu circula,nici nu sunt vazute de nimeni altcineva decat de persoana responsabila. Drept urmare, producatorii lui „Remember You” nu au vazut niciodata sau nu au intrat in contact cu munca d-soarei Jung.” Echipa de productie a mai sustinut ca pretentiile lui Jung Da-hee bazate pe ideea de poveste similara nu sunt adevarate, pretinzand ca detin fisiere si emailuri datate din timpul procesului de scriere al scenariului serialului, ce dateaza cu mult timp dinainte de concursul de scenarii al CJ & M din 2014.

Daca e doar un simplu caz prin care un aspirant la statutul de scenarist incearca sa-si faca reclama sau daca povestea va continua in instanta, ramane de vazut. Cert este ca serialul a debutat nu sub cele mai bune auspicii, inclusiv ratingurile obtinute de primele 2 episoade fiind dezamagitoare. Preconizat a avea 16 episoade, serialul spune povestea a doi parteneri din politie, Lee Hyun (Seo In-guk), un excelent realizator de profiluri criminale, si Ji-an (Jang Na-ra), o detectiva de elita ce colaboreaza cu acesta la rezolvarea unor cazuri dificile, care dezvolta o relatie romantica in paralel cu cea profesionala.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>