Tears of Heaven posterIn Coreea de Sud, aparitia mai multor posturi de televiziune prin cablu a insemnat proiecte ambitioase si atragerea unor nume mari din lumea filmului coreean in distributie. Foarte rapid insa cei in cauza si-au dat seama ca productia de drame nu e o treaba tocmai usoara, si dintre cele 4 posturi infiintate in anul 2011 (JTBC, Channel A, TV Chosun si MBN) doar JTBC a reusit sa scoata in mod constant productii de calitate (Padam Padam, A Wife’s Credential, Heartless City, Secret Love Affair), in timp ce celelalte posturi s-au axat pe productii cu buget redus in aparitii neuniforme. A fost momentul in care cei din spatele acestor posturi au constatat ca s-au lansat prea in graba si ca posturile lor nu erau pregatiti sa faca fata concurentei celor 3 mari, MBC, SBS si KBS. MBN si-a inceput activitatea prin spectacolele de varietati, prezentari de evenimente si programe fara scenarii care au avut mai mult succes decat ar fi putut avea niste productii lipsite de substanta. Dupa doi ani de activitate au considerat ca au acumulat suficienta experienta incat sa abordeze din nou genul dramatic.

Tears of Heaven secventa 2„Tears of Heaven” este un serialul difuzat de MBN incepand cu 11 octombrie 2014 si considerat mijlocul cel mai bun de a-i mentine in top. Fiind vorba de un canal TV cu plata, ce are mai putini telespectatori decat canalele gratuite de televiziune difuzate prin satelir, nu avea cum sa impresioneze prin cotele de rating. In pofida acestui aspect a ocupat primul loc la audienta printre televiziunile de acelasi profil in perioada in care Tears of Heaven a fost in derulare. Cu un regizor ca Yoo Je Won si cu un scenariu la care si-au data mana Heo In Moo si Kim Yeon Sin, productia a semnat certificatul de nastere al unei invingatoare.

Familia cu problemele ei este o tema des intalnita in industria serialelor de televiziune din Coreea. Situatiile dezbatuite au de obicei scop moralizator, de responsabilizare prin educatie a populatiei. „Tears of Heaven” este o drama ce urmareste relatia incordata dintre o fiica si mama acesteia, cu multe conflicte, un drum anevoios de parcurs pentru a ajunge la punctul in care pot intelege DE CE s-a ajuns unde s-a ajuns si care sunt optiunile ce te pot face sa te simti cu adevarat un om implinit. Este o mama ambitioasa care isi abandoneaza nu o data, ci de doua ori fiica pentru ca prezenta acesteia este o piedica in calea planurilor sale de viitor. Cele mai multe scrieri despre mame omagiaza spiritul lor de sacrificiu, dragostea neconditionata si puterea de a face din imposibil posibil atunci cand binele pruncilor o cere. De aceasta data evenimentele ce se imbina alcatuind intriga acestui serial au ca punct de Tears of Heaven secventa 1plecare situatii extreme din viata unor femei. Aceste nefericite intâmplari aduc atingere sentimentului matern, il altereaza. In cazul mamei eroinei principale ea considera ca suferintele pe care le-a indurat si i-au provocat traume sunt determinate de saracie, iar solutia depasirii lor ar fi imbogatirea, apartenenta la o clasa superioara. Abandonul, negarea a tot ce tine de trecut face parte din planul ei egoist de parvenire. Transferul afectiunii asupra unui copil strain este mijlocul ales pentru a o propulsa in societatea celor cu bani. Existenta urmasului biologic nu doar este negata ci este insotita de actiuni indreptate impotriva acestuia, menite sa-i protejeze ei pozitia. O alta mama a carei dragoste imbraca forme bizare este mama adoptiva a eroului masculin. Ea iubeste, altfel decât mamele obisnuite, obsesiv, abuziv, excesiv, maladiv, un copil care nu este al ei. Este modul ei de negare si reparare a unui eveniment tragic de care se simte responsabila si care a dus la disparitia fiului ei. Cum era de asteptat, si acest serial abunda de clisee arhicunoscute iubitorilor de k-drame, precum cel al triunghiului amoros, al amneziei, al copiilor abandonati in orfelinat, ca sa amintim doar de cateva dintre ele.

Tears of Heaven secventa 3Yoon Cha Young si Cha Sung Tan sunt prieteni nedespartiti ce se alina unul pe celalalt in lumea dura a unui orfelinat. Din cand in cand, in urma unor stimulente substantiale, directorul orfelinatului mai plaseaza câte un orfan spre adoptie familiilor bogate. Intr-o astfel de zi vine randul lui Yoon Cha Young sa fie infiata si pentru a nu fi gasita si luata, Cha Sung Tang o ascunde intr-o pivnita pe care o incuie cu lacatul. Speriata de sobolani, Cha Young rastoarna luminarea si declanseaza un incendiu. Cum prietenul ei a pierdut cheia, interventia salvatoare vine cu intarziere, dupa ce Cha Young sufera arsuri grave si este dusa la spital. Tragica intamplare este transmisa la tv, ocazie cu care Cha Sung Tan este remarcat de o familie bogata datorita marii asemanari cu fiul lor mort intr-un accident. Mama care se invinovateste de pierderea fiului iubit il adopta pe Cha Sung Tan pe care il vede ca pe o a doua sansa data de ceruri. Il obliga sa poarte numele fiului ei, Lee Ki Hyun, sa se comporte ca si cum ar fi el si i se promite in schimb ca vor plati interventiile necesare recuperarii lui Cha Young. Fetita este crescuta de bunica ei, stiind ca mama sa este moarta si imaginandu-si ca o mama este tot ce poate fi mai bun, insasi intruchiparea raiului. Dupa externarea din spital ajunge din nou in grija bunicii, iar la moartea acesteia trebuie sa suporte si o alta durere in afara cea a pierderii ei. Imaginea despre mama ce are grija de ea si dincolo de moarte, ca un inger pazitor, se face tandari cand afla ca aceasta traieste, este bogata si a abandonat-o la nastere. O cauta, reuseste sa o gaseasca si incearca sa obtina un raspuns din care sa inteleaga de ce a parasit-o. In ciuda conditiilor vitrege in care a crescut, Cha Young are un caracter indraznet si puternic. Cand este respinsa din nou, in mintea sa nu mai e loc decat pentru planuri de razbunare. O zicala de pe meleaguri rasaritene te sfatuieste sa sapi doua gropi inainte de a-ti duce la capat planul de razbunare: una pentru victima ta si una pentru tine. Nu poti intoarce timpul inapoi sa transformi durerea in bucurie, dar poti sa-ti vindeci ranile? Daca se mai pot împlini promisiunile de dragoste din copilarie si unde va duce dorinta de razbunare a unui copil abandonat din frageda pruncie ramane de vazut urmarind serialul.

Tears of Heaven secventa 4Echipa de actori menita sa dea viata personajelor reuneste actori veterani alaturi de tinere sperante, experienta combinata cu suflu proaspat intr-o emotionanta poveste despre situatii dramatice din cadrul relatiilor interumane ce au starnit mari asteptari din partea publicului. Park Ji-young (The Fugitive of Joseon, The Concubine, Romance Town ) este actrita ce intruchipeaza ambitioasa mama care nu ezita sa-si abandoneze a doua oara copilul fara pic de remuscare pentru statutul sau propriu. Este mama naturala a lui Cha Young si mama vitrega a rivalei acesteia, Jin Je In.
Hong Ah Reum (Into The Flames, Stranger) joaca rolul fiicei care a crezut ca dragostea de mama este precum paradisul, dar cand a cunoscut-o nutreste planuri de razbunare. Seo Joon-young si In Gyo Jin sunt cei doi barbati din viata sa. Seo Joon-young (Secret Door, Sirius) este prietenul din orfelinat care s-a indragostit prima oara de Cha Young. In Gyo Jin este al treilea personaj din triunghiul amoros. Crescut intr-o familie jalnica, a devenit un tanar dur si rebel dar cu o gandire profunda. Este cumnatul hraparetei mame, partenerul fiicei in planul de razbunare si este indragostit de ea.
Hong Ah Reum si Seo Joon Young au fost numiti de catre colegii de pe platoul de filmare “cuplul funny care te face sa plangi cand este sub lumina reflectoarelor si plini de veselie in viata de zi cu zi.” Un plus de valoare l-au dat si ost-urile – Here I Am cu As One si One More Time in interpretarea lui E. Gun.

Un serial de familie captivant, care cu siguranta va va delecta pe durata celor 25 de episoade ale sale.

Prezentare realizata de kira – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>