Love Story Open Ended“Open-ended” este o noua poveste din seria “Love Story” produsa de canalul coreean SBS la sfarsitul lui 1999 si inceputul lui 2000. Asa cum si titlul seriei o spune, fiecare poveste se doreste a descrie o ipostaza a iubirii intr-o viziune tipic coreeana, pe care numeroase filme si seriale ale ultimilor 13 ani le-au dezvoltat sub forma unor scenarii mai mult sau mai putin de succes, dar care in esenta spun cam aceleasi lucruri, in forme diferite. Daca primele episoade ale seriei au avut parte de prezenta unor staruri in devenire la acea data sau deja nume notorii ale filmului coreean, precum Song Seung-heon, Lee Byung-hoon, Choi Ji-woo sau Song Yun-ah, cea de-a doua parte a seriei ne aduce in prim plan actori mai putin cunoscuti pe atunci, azi celebri in principal datorita unor roluri secundare in seriale de televiziune. Astfel, “Open-ended” ne prilejuieste reintalnirea cu doi actori indragiti, trecuti de prima tinerete: Lee Mi-yeon (pe care ne-o amintim din “Indian Summer”, “Harmonium in my Memory” sau din “Addicted”) si Lee Min-woo (pe care ni-l amintim din “Princess’s Man”), amandoi la data filmarilor cu 13 ani mai tineri. Scenariul acestei povesti e scris de Song Ji-na, ce are la active cateva scenario foarte bune de seriale, precum “Slingshot”, “Faith” sau “The Great King”. “Open-ended” spune o poveste de iubire mai aparte, dintre o sculptorita si un architect in devenire, ce se intalnesc intamplator si ajung sa se ataseze unul de celalalt in conditiile unui destin vitreg.

LKove Story open ended secventaSang-ho (Lee Min-woo) e un tanar originar din insula Jeju, dar care studiaza arhitectura in Seul. Timpul si-l petrece calatorind o data pe saptamana dinspre Jeju spre Seul si retur, ajutand-o intre altele pe mama lui aproape alcoolica cu modestul restaurant de pe insula. Tatal i-a murit pe mare, in timp ce incerca sa pescuiasca pesti pe care sa-i vanda mai apoi pentru a asigura traiul familiei, astfel ca de mic a cunoscut greutatile vietii. Singura dorinta a mamei sale mai era sa isi vada odrasla casatorita, asezata la casa lui. Si totusi, Sang-ho avea alte ganduri, pregatindu-se pentru serviciul militar obligatoriu si visand ca dup ace revine din armata sa-si construiasca o casa pe insula asa cum si-o dorea. Intamplator, in timp ce statea intr-un restaurant din Seul asteptand sa treaca timpul pentru a lua avionul catre insula Jeju, ia parte la o scena nedorita: o femeie putin mai in varsta decat el, Ja-young (Lee Mi-yeon), tocmai se desparte de actualul ei iubit. Casatorit si locuind in Statele Unite, acesta e dispus sa divorteze, insa fata il dezarmeaza imediat spunandu-i categoric ca doreste sa incheie relatia cu el. Iubitul parasite iese in tromba din restaurant si da peste Sung-ho, aproape doborandu-l, in timp ce fata ramane inlacrimata la masa. Ulterior, amandoi calatoresc cu avionul spre insula Jeju, fara a se observa, iar odata ajunsi la destinatie, Sang-ho se decide sa o abordeze pe femeie. Din vorba in vorba afla ca aceasta vrea sa ramana o luna pe insula,. Iar mama lui Sang-ho ii ofera gazduire. Ja-young se dovedeste o fire extrovertita, plina de optimism si foarte sociabila, in timp ce Sung-ho e exact contrariul. Si totusi, ceva din farmecul femeii reuseste nu doar sa dezghete sufletul indiferent al lui Sang-ho, ci si sa-l sensibilizeze pe acesta. Adevaratul motiv al sosirii lui Ja-young pe insula, insa, va schimba radical sensul povestii.

Traducerea a fost efectuata in premiera in Romania de Claudia si Adina (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentarea: cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>