In urma unei ceremonii fastuoase, astazi dimineata (ora Romaniei) au fost decernate, la Los Angeles, premiile Academiei americane de film. Cele 2 filme care au legatura cu lumea filmului asiatic au facut senzatie, castigand tot ce se putea castiga. Filmul lui Danny Boyle, „Slumdog Millionaire„, a fost vedeta serii, castigand nu mai putin de 8 premii Oscar, 2 din acestea recompensand coloana sonora asigurata de A.R.Rahman. Celalalt mare castigator asiatic a fost „Departures”, la categoria cel mai bun film strain.

Departures” a castigat 10 premii la 10 categorii diferite in cadrul celei de-a 32-a editii a Galei premiilor Academiei japoneze de film, inclusiv premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun actor in rolul principal. A urmat, apoi, marele premiu la Festivalul de Film de la Montreal din vara trecuta, iar aseara, in ciuda predictiilor care nu-i dadeau sanse de reusita si a statisticilor, filmul regizat de Yojiro Takita a intrat pentru totdeauna in istoria cinematografiei japoneze, cu atat mai mult cu cat Takita nu este un nume, ca regizor, in Japonia. Toata lumea e de parere ca „Departures” a fost surpriza serii, mai putin cunoscatorii filmului japonez, care au apreciat aceasta productie la adevarata ei valoarea, filmul avand peste 35 de milioane de dolari incasari in Japonia.

Un al treilea premiu Oscar a ajuns tot in Asia, mai precis tot in Japonia. Este vorba de premiul Oscar pentru Cea mai buna animatie de scurt metraj, castigat de filmul „La Maison en petits cubes„, o animatie de 12 minute a japonezului Kunio Kato.

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>