Festivalul international de film de la Bangkok si-a desemnat castigatorii

 

            Festivalul international de film de la Bangkok si-a desemnat duminica, 28 septembrie, castigatorii. Marele premiu a revenit peliculei columbiene „P.V.C.-1”, o drama despre terorism regizata de grecul Spiros Stathoulopoulos. Locul secund a revenit peliculei iraniene „Those Three”, iar premiul special al juriului filmelor „Alice in the Land”, o productie chiliana, si „Jay”, un film filipinez.

            In competitia filmelor din Asia de Sud-Est, o sectiune nou creata in acest an pentru a sublinia rolul Thailandei de campioana a cinematografiei din zona, premiul cel mare a revenit unui alt film filipinez, „Serbis”. Pe pozitia secunda s-a situat filmul malaiezian „Days of Turquoise Sky”, iar o mentiune speciala a fost acordata filmului filipinez „Years When I Was a Child Outside”.

            Ceremonia de decernare a premiilor a fost prezidata de printesa Ubolratana. Festivalul s-a incheiat la 30 septembrie, cu premiera mondiala a filmului „Nanayo”, cel mai nou film al mult apreciatului regizor si scenarist japonez Naomi Kawase.

 

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>