Recent a izbucnit un conflict de proportii in show-biz-ul din Hong Kong intre doua nume cunoscute ale industriei muzicale si de film, cantaretul si dansatorul taiwanez Show Luo (33 de ani) si actorul veteran al filmelor din Hong Kong, Anthony Wong (51 de ani). Sau mai degraba a reizbucnit (cei doi neinghitindu-se de ceva timp) odata cu gestul lui Show Luo de a cere fanilor prezenti la un concert sa strige numele lui Anthony Wong. Anterior, acesta din urma facuse cateva remarci rautacioase la adresa fanilor lui Show, cu 8 luni in urma, spunand ca nu il cunoaste pe individul de 33 de ani, referindu-se, indirect, la acesta ca la un “nimeni”. Alan Tam, un cunoscut cantaret si actor din Hong Kong, ajuns la 62 de ani, ce a participat la concertul lui Show ca invitat, s-a oferit sa faca pe pacificatorul intre cei doi artisti. Chiar a vorbit in numele lui Anthony, fara acordul acestuia: “Am auzit ca ai unele neintelegeri cu vechiul meu prieten Anthony. Acesta are deseori un mod mai putin obisnuit de a-si exprima gandurile. Cand iti spune “prost” inseamna ca esti bine crescut”. Anthony Wong l-a criticat pe Alan Tam pentru interventia sa in conflictul cu mai tanarul sau adversar, considerand ca face un lucru inutil incercand o mediere. Desi unii au sustinut ca Show ar fi intentionat sa faca pace cu Anthony, acesta din urma parea in continuare furios legat de comportamentul artistului taiwanez: “In primul rand nu il cunosc pe Show Luo, deci nu intentionez sa fiu prieten cu el. Intre mine si el nu e nici o cearta, fanii lui sunt cei care creeaza probleme”.

In urma acestei reactii, internautii au devenit agresivi la adresa actorului, la aflarea vestii refuzului unei impacari cu Show Luo. Multi dintre internauti – despre care se crede ca in mare parte sunt fanii lui Show – au lasat remarci dure la adresa personalitatii veteranului filmului din Hong Kong. Acesta a devenit iritat de aceste dispute, manifestandu-si reticenta: “Ce se intampla ? Toata lumea spune ca ma folosesc de Show Luo pentru a-mi face publicitate. Tin cumva un concert, acum ? Va rog sa incetati sa mai insistati pe aceasta chestiune. Sunt in varsta acum. Incetati sa ma mai hartuiti, sunt molestat mental”. Acesta a si reactionat pe blogul sau, postand: “Recent si-au facut aparitia atat de multi pacienti cu probleme mintale… Refuz sa raspund vreunei intrebari a acestora. Incetati ! Aceasta chestiune nu se va sfarsi daca vorbesc din nou despre ea.”.

(Show Luo, „Regele Dansului”, intr-unul din clipurile de succes din cariera sa, Dance Gate”)

Un conflict intre doua vedete din generatii si domenii diferite se vede destul de rar, in general scandalurile din show-biz fiind intre vedete sau aspiranti la rangul de vedete de varste apropiate si care activeaza in acelasi domeniu, principalele tinte ale acestor scandaluri mediatizate de presa de scandal fiind faima si dobandirea ei, orgoliul unuia sau al altuia si crearea unei imagini in detrimentul unui concurrent din aceeasi bransa, pe seama acestuia. De altfel, aceasta e regula nescrisa a oricaror scandaluri din show-biz de oriunde in lume. De aceasta data insa, probabil la mijloc e orgoliul unui mare actor ce si-a obtinut statutul in peste 3 decenii de activitate cu munca intensa, de multe ori nesustinut de nimeni, intr-o perioada in care a reusi in show-biz presupunea talent si munca continua (a se vedea ascensiunea unor vedete precum Andy Lau sau Jackie Chan, de exemplu). E usor sa devii star peste noapte in show-biz-ul secolului XXI, in era internetului si a vitezei, cand cineva pompeaza bani in imaginea ta si manipuleaza fanii pe internet, ajungand repede sus fara a avea, poate, talent sau fara a fi muncit suficient (replica starului Hallyu tinut ostatic de o asasina in “Codename: Jackal” defineste perfect aceasta mentalitate: “mai intai recunoasterea internationala, mai tarziu promit ca voi munci din greu”). Desi a scos 9 albume muzicale din 2003 pana in 2012 si a participat la o multime de turnee de promovare si a fost numit de media “Regele Dansului din Asia” datorita talentului sau in dans, Show Luo a tinut si capul de afis al presei de scandal a ultimilor ani in urma zvonurilor unei posibile relatii cu Rainie Yang, zvonuri ce periodic revin in prim plan (poate pentru ca exprima o dorinta a fanilor celor doi). Anthony Wong ramane… Anthony Wong, unul din cei mai mari si respectati actori din Hong Kong, astfel ca are dreptul, si prin prisma varstei, si a experientei, sa-si exprime liber punctul de vedere vis-a-vis de tanara generatie de staruri, ce ar trebui sa priveasca cu umilinta de jos spre asemenea legende vii, nu sa le provoace si, in mod inconstient, sa starneasca fanii. In mod sigur nu Anthony Wong e cel ce incearca sa-si faca publicitate pe seama cuiva, nu are nevoie de asa ceva. Poate ar trebui sa existe mai mult respect si bun simt din partea celor ce mai au multe de invatat de la viata pentru a ajunge cineeva. Un star cu capul pe umeri trebuie sa fie un model pentru fanii sai, nu sa ii lase pe acestia sa se dezlantuie sau sa ii manipuleze, provocandu-i. Probabil de aici iritarea veteranului Anthony Wong, ce se simte hartuit.

(Anthony Wong intr-o reclama tv)

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>