Regizorul sud-coreean Heo Jin-ho (Christmas in August, One Fine Spring Day, April Snow) va regiza un segment din „Chengdu I Love You”, alaturi de regizorii Fruit Chan din Hong Kong si Cui Jian din China. Proiectul a fost inspirat de revenirea locuitorilor in orasul Chengdu, ca urmare a cutremurului de proportii ce a lovit provincia Sichuan pe 12 mai 2008. Heo, Chan si Cui vor regiza fiecare un segment de 30 de minute. Heo, cunoscut in China pentru melodramele sale induiosatoare „Christmas in August” si „April Snow” va prelua segmentul dedicate iubirii, in timp ce Chan va reflecta, in partea sa, viata de familie, iar Cui – prietenia.

Cei 3 regizori au vizitat Chengdu timp de 5 zile in decembrie 2008, iar in prezent fiecare isi scrie un propriu scenariu, pe baza observatiilor culese de pe teren. Proiectul, produs de Chen Weiming, e preconizat a demara partea filmarilor in aprilie 2009. Coreeanul Heo Jin-ho, impresionat de speranta locuitorilor din Sichuan si de revenirea lor la ceea ce a mai ramas dupa devastatorul cutremur, a declarat presei chineze: „Cutremurul din 12 mai a ranit multe suflete si in Coreea de Sud; acesta este si motivul pentru care m-am alaturat acestui proiect.” Heo este cel de-al doilea regizor sud-coreean care se alatura unui proiect ce are in centrul sau comemorarea unui oras. Compatriotul acestuia, Boong Joon-ho, a regizat un segment din filmul „Tokyo !” (2008), alaturi de regizorii francezi Michel Gondry si Leos Carax.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>