Speed Scandal (secventa)
Speed Scandal (secventa)

Sarbatorile de iarna au adus in cinematografele din Coreea filme specifice vacantei, in general apartinand genului comediilor romantice. „Speed Scandal” a dominat copios box-office-ul coreean in ultima luna a anului trecut, 4 saptamani la rand clasandu-se pe prima pozitie, avand incasari de peste 20 milioane de dolari. In ultima saptamana a anului trecut s-a lansat si „Romantic Island„, un film despre 4 tineri care ajung pe o insula paradisiaca si incep sa descopere noi trasaturi ale caracterului fiecaruia. Numit deja de critici un „Notting Hill” coreean, „Romantic Island” are toate elementele de care o drama romantica are nevoie: un scenariu minunat, 4 tineri actori talentati alaturi de unul veteran care da consistenta prestatiilor acestora, si povesti de iubire interesante.

Lost and Found (secventa)
Lost and Found (secventa)

Tot inainte de Craciun s-a lansat „Lost & Found„, o comedie romantica de zile mari. Filmul are in centrul ei povestea secreta de iubire a unei scenariste fata de un barbat pe care il admira de 10 ani. In cea mai proasta zi a vietii sale, in care isi si pierde slujba, ea este lovita de o masina. Insa tot raul inspre bine in momentul in care constata ca soferul masinii care a lovit-o nu e nimeni altcineva decat persoana pe care o iubeste ea in secret de 10 ani. In consecinta, incepe sa se prefaca ca isi pierde memoria, incercand in felul acesta sa-l cucereasca.

Sarbatorile se incheie in forta in cinematografele coreene, odata cu lansarea unui film cu potential de blockbuster, „A Frozen Flower„. Drama istorica plasata la sfarsitul erei Goryeo, ce aminteste prin subiectul sau de mega-succesul „The King and the Clown”, va detrona in aceasta saptamana liderul de o luna al box-office-ului, „Speed Scandal”, dupa cum o arata rezervarile de bilete facute deja pentru acest weekend. In ciuda crizei din cinematografia coreeana si a previziunilor sumbre facute pentru luna decembrie a anului trecut de catre specialisti, lucrurile au stat mult mai bine. In decembrie s-au lansat in Coreea filme de succes in intreaga lume, precum: „Journey to the Center of the Earth”, „Twilight”, „Tropic Thunder” sau „Australia”, insa niciunul dintre acestea nu au reusit sa detroneze un film autohton (Speed Scandal), timp de 4 saptamani, iar stafeta se pare ca va fi predata altui film autohton, in aceasta saptamana (A Frozen Flower).

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>