„Truck” este un film cu buget mic (1,8 bilioane woni), care, alaturi de „The Chaser”, au constituit succese ale acestui an, atat sub aspectul incasarilor cat mai ales al calitatii, demonstrand o data in plus ca se pot face filme de senzatie cu bani putini. In rolurile principale au fost distribuiti Yoo Hae-jin (recent intr-un rol secundar in Public Enemy Returns, sau protagonist in South of the Border) si Jin Goo (din Epitaph sau A Bittersweet Life), amandoi avand o prestatie remarcabila.

Cheol-min (interpretat de Yoo Hae-jin) este sofer pe propriul sau camion, castigandu-si existenta transportand marfa pentru diverse persoane. Sotia lui a murit de putin timp, iar fiica lui, de varsta gradinitei, este crescuta de bunica ei, cat timp el se afla pe drumuri. Cheol-min afla, insa, o stire cutremuratoare: fiica lui, despre care stia ca a mostenit o boala genetica ce i-a adus sfarsitul sotiei sale, va trebui operata de urgenta, pentru a i se salva viata. Doctorul a gasit un donator de inima, insa operatia costa 60.000 de dolari si, in plus, mai exista un copil ai carui parinti instariti dispun de aceasta suma pentru realizarea imediata a operatiei. Cheol-min ajunge sa se imprumute din toate partile, inclusiv de la camatari, insa nu reuseste sa stranga suficienti bani. Un coleg de-al lui, sofer de camion ca si el, ii indica o cale „sigura” de a face repede rost de bani, jucand poker la un club de jocuri de noroc. Influentat de acesta, Cheol intra in joc si chiar castiga in doar 3 ore 3.000 de dolari. A neglijat, insa, un lucru: avea in fata lui mana dreapta a unui sangeros mafiot, care, marind miza jocului, il determina sa-si parieze pana si camionul, singura lui avutie.

Ce urmeaza mai departe e o poveste plina de tensiune, cu o turnura neasteptata a lucrurilor, care va va tine in priza pana la ultima secventa din film. De remarcat atmosfera sinistra creata de regizor, ploaia apasatoare care tine pana cand toata nebunia contra-cronometru trebuie sa-si gaseasca un sfarsit. Un film ce nu trebuie scapat de amatorii genului thriller, satisfactia e garantata.

Tara: Coreea de Sud

An: 2008

Gen: Thriller/Actiune

Regia: Kwon Hyeong-jin

Cu: Yoo Hae-jin, Jin Goo

SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA

 

  

 


null

1 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>