Address Unknown este o tulburatoare fresca suprarealista marca Kim Ki-duk, pornita de la un caz real, a alienarii cauzate de razboi, intr-o asezare situata in jurul unei baze militare americane. Dupa ce supravietuieste colonizarii japoneze, Coreea devine o zona importanta de confruntare in Razboiul Rece. Mostenirea razboiului o reprezinta divizarea actuala a Coreei.
Chank-guk este un adolescent pe jumatate american, care locuieste cu mama sa intr-un autobuz dezafectat al armatei americane. Aceasta vorbeste cu fiul sau in engleza, pregatindu-l pentru noua lor viata pe care o vor avea in America, atunci cand isi vor reintregi familia. Pentru a-si reuni familia, aceasta trimite regulat scrisori care, invariabil, sunt returnate, cu mentiunea „Adresa necunoscuta” .
Ji hum este un adolescent singuratic, care iubeste in taina pe Eunok. Aceasta este si ea o singuratica, datorita defectului pe care ii are la un ochi. In copilarie a fost impuscata de fratele sau, cu un pistol de jucarie, in ochi. Lor li se alatura un tanar soldat american, instabil psihic, trecut printr-o terapie de dezintoxicare, care, puternic afectat de departarea de casa si de viata cazona, devine consumator de LSD, drogul la moda in anii’60. Acesta se indragosteste de fata chioara si o ajuta sa se opereze.
Niciunul dintre cei patru nu este capabil sa se adapteze conditiilor de viata. Intr-o societate ea insasi puternic alienata, in care fiecare isi cauta iubirea, iar incercarile lor disperate primesc mereu acelasi trist verdict: „adresa necunoscuta”, aceasta determina, in cele din urma, si alienarea individuala. (Prezentarea: mi – asiacinefil.com)

Nume film: Address Unknown
An: 2001
Tara: Coreea de Sud
Gen: Drama/Razboi
Regia: Kim Ki-duk
Cu: Dong-kun Yang, Min-jung Ban,Young-min Kim
Durata: 117 minute
https://www.imdb.com/title/tt0284815/

VIZIONARE ONLINE:

Partea intai

Partea a doua

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>