Real Fiction este unul dintre acele filme „greu de digerat”, marca Kim Ki Duk, unul dintre regizorii cei mai controversati ai Coreei, un paria in tara lui de baStina, dar apreciat si premiat in Europa. Filmul in sine este un experiment indraznet pentru cinematografia coreeana, fiind realizat in timp real in numai trei ore intr-o singura zi, cu ajutorul mai multor regizori si cu un personal extrem de limitat.
Actiunea in sine a filmului este una daca nu simplista, atunci foarte simpla. Un pictor care face portrete oamenilor pe strada este tinta abuzurilor constante si permanente a clientilor nemultumiti de schitele sale, sau a vagabonzilor de cartier. De talentul sau uzand, sau abuzand atat clientii cat si alte persoane. Toate acestea nedandu-i nici un motiv pentru a fi fericit. Si, cum toate au o limita, intr-o zi, el decide sa aplice pedepse cumplite celor care candva in trecut, l-au nedreptatit sau umilit.
Vom patrunde in mintea unui criminal in serie. Kim este maestrul cinematografiei subtile, pline de metafore si abordari simboliste; pentru fiecare dintre persoanele trecute pe lista criminalului, avem o scurta naratiune care, de fapt este o introspectie asupra vietii criminalului, a frustrarilor sale. Vom urmari un individ aflat constant in cautarea propriei sale identitati, a propriei stime de sine. Il vom vedea luptandu-se cu propriile frustrari, cu propria furie, reprezentate de metafora omului beat. Un alt personaj din film este femeia cu aparatul de fotografiat, care poate reprezenta foarte bine cenzura socialului asupra individului. Cu fiecare persoana asasinata, vom observa o noua „decojire” a personalitatii omului, asemanatoare Matriostei ruse. Pentru ca in final sa-ti dai seama ca… Urmariti „Arirang”, cel mai nou film al regizorului Kim Ki-duk, si veti intelege de ce acesta alege optiunea personajului sau din Real Fiction… (Prezentarea: mi – asiacinefil.com)

Nume film: Real Fiction
An: 2000
Tara: Coreea de Sud
Gen: Crima/Drama
Regia: Kim Ki-duk
Cu: Jin-mo Ju, Jin-ah Kim, Min-seok Son
Durata: 69 minute
https://www.imdb.com/title/tt0269857/

VIZIONARE ONLINE:

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>