Acesta este un film care ne vorbeste despre moarte, dragoste, iertare si prietenie. „Hinokio: Intergalactic Love” este povestea lui Satoru, un pusti, elev de gimnaziu, care sufera un tragic accident auto. In acel accident isi pierde mama, iar el e imobilizat. pentru o perioada de timp, intr-un carucior cu rotile. Datorita deficientei sale, Satoru nu poate merge la scoala. Pentru a nu pierde contactul cu scoala si pentru a se putea reintegra cu usurinta cand se va insanatosi, copilul poate fi inlocuit la ore de un robotel, pilotat de copil. In felul acesta, micutul Satoru, poate asista la ore fara a parasi incaperea. Din prima clipa insa, copiii privesc robotelul cu reticenta si oarecare teama, desi curiozitatea ii face sa puna intrebari. Printre multe alte informatii, copiii afla ca robotelul este construit din lemn de chiparos hinoki. Si pentru ca cei mici nu pot sa-i dea robotelului numele colegului lor, prin similitudine cu copilul cioplit dintr-un pin – Pinochio, „copilul” construit dintr-un chiparos se va numi Hinokio.
„Hinokio” nu e o poveste despre roboti, ci povestea unui copil care si-a pierdut mama, tintuit intr-un scaun cu rotile.Datorita acestui motiv nu-si paraseste camera si, in plus , nici nu vorbeste cu tatal sau. Pe deasupra e captivat de un joc pe calculator, ascuns in alt joc: „purgatoriul”. Totusi, la varsta lui, Satoru vrea sa aiba prieteni si simte fiorul primei iubiri. Va reusi Hinokio sa impace copilul cu tatal sau? Doar urmariti filmul si veti afla! (Prezentarea: Mi – asiacinefil.com)

Nume film: Hinokio : Intergalactic Love
An : 2005
Tara ; Japonia
Gen : Drama / SF
Regia : Takahiko Akiyama
Scenariul : Masumi Suetani, Takahiko Akiyama
Distributia :Masatoshi Nakamura, Kanata Hongo si Mikako Tabe

VIZIONARE ONLINE:

Partea intai

Partea a doua

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>