Tristetea e cuvant de ordine. La vechea scoala a maestrului Sung, locul paraginit trezeste amintiri lui Dong-Nyeo. Ba e chipul uscat al lui Chun-Doong cerand invatatura, ba e chipul proaspat al lui Gwi-Dong renuntand la dragostea adolescentina. In lipsa ei, in ograda casei de negot, plecarea sefului Chun si a lui Kkuk-Ji umple inimile de tristete si ochii de lacrimi in timp ce la casa pantofarului, noua sclava a lui Mak-Soon, nemaritata inca dar daruita cu o pereche de pantofi de matase, isi plange nenorocul de a fi vanduta din nou. Nici magistratului exilat nu-i merge bine. Vanzarea e slaba si a ajuns sa bata palma cu vanzatorul de acadele si sa fie batjocura acestuia. Dar ceva bun tot se-ntampla : invatatul Cho il invita la o bautura neplatita si-i destainuie banuielile care, adeverite, le-ar aduce gramezi de bani. Apoi, cu multa incredere in sine, il ameninta pe oraboni Soe-Dol ca va vorbi daca nu-si primeste banii in trei zile.
Ziua de maine e o durere pentru multa lume. Mak-Soon, cu toate vizitele si donatiile la templu, continua sa aiba cosmaruri care-o scoala din somn, ca s-o consoleze pe sclava Denn-Yun care nici ea nu poate pune geana pe geana si-ar vrea ca soarele sa nu mai rasara. Vorbele calugarului rasuna-n mintea lui Mak-Soon si decide ca iertarea vine prin iertare…asa ca arde actul de sclavie al fetei, ca sa fie liniste.
Pregatirile de plecare ale lui Chun-Doong includ impachetarea pretioaselor sale carti, care-i amintesc de putinele clipe de duiosie din viata lui si o vizita la corpul de garda sa-l vada pe Gwi-Dong, sa se laude cu permisul de libera trecere obtinut de la nobilul Kim si sa rada cu pofta amandoi dupa ce-au stabilit ca seful Chun l-a ucis pe maestrul Wang.
Cateva vorbe spuse la necaz de Keong-Nyeo in piata, la vederea unui fost gardian al maestrului Wang, declanseaza, ca un val de seism, furia violenta a micilor negutatori, care se tot infierbanta pana sare scanteia ce da foc sediilor de politie din capitala pentru a-i pedepsi si alunga pe politistii ce-si iau mita cu japca, doar ca piata se va umple de sange la ordinul ofiterului Gong, cel mai mare perdant al afacerii Wang si care, astfel, ajunge centrul de interes al Arae.

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>