Vanatorul Kang ii oblojeste ranile lui Chun-Doong si obtine aprobarea ca acesta sa ramana in sat, sa invete meseria de pantofar. Baiatul nu e incantat, dar e oricum mai bine decat in catunul cersetorilor, numai ca Soe-Dol trebuie sa obtina acordul lui Kkuk-Ji care cere « numai » 200 de nyang pentru a-l lasa liber.
Spalat si imbracat curat, cu totul alta fiinta, Chun-Doong pleaca in cautarea cartilor sechestrate de cei pacaliti la atacul asupra cabanei din munte. Nu e numai proprietatea lui in joc, ci si orgoliul, caci pacalitul e Gwi-Dong, domnisorul nobil si a descoperit preferinta lui Dong-Nyeo pentru acel cersetor. Fara nici o sansa in fata adversarului, Chun-Doong pierde prima runda dar nu-si abandoneaza pricipiile. Din fericire, Gwi-Dong are si el mandria lui si nu vrea o izbanda facila. Vrea doar sa i se recunoasca superioritatea, asa ca, runda a doua trebuie sa inceapa cum trebuie… mic dejun si egalitate de sanse, pentru ca tenacitatea sa face ca adversarul sa merite tot respectul. Si infruntarea se termina cu… oferta de prietenie.
In satul macelarilor, la casa pantofarului, Chun-Doong invata sa prelucreze pielea, sa prepare cleiul si in timpul dintre treburi, vanatorul Kang il invata sa manuiasca sabia, lucru pentru care e aspru dojenit de bunicul Hwang.
Slujnica Mak-Soon e rasplatita pentru munca de 15 ani si poftita sa-si caute altceva de lucru, in afara casei nobilului Kim. Isi va afla salas la o crasma pe care-o inchiriaza si totul poate fi bine pana cand e sub acelasi cer cu domnisorul Gwi-Dong si poate avea sperante sa-l vada. Soe-Dol a asteptat in van 15 ani ca Mak-Soon sa-l vada; locul lui nu va fi nici acum langa ea.
Maestrul Sung se pregateste sa duca petitia la Hanyang, s-o prezinte regelui. Isi pune in ordine hartiile, arde tot ce-ar putea fi compromitator, isi scoate casa la vanzare si gaseste adapost fiicei sale Dong-Nyeon in casa invatatului Yi si-i lasa cateva carti lui Chun-Doong. Totul pregatit meticulos, ca pentru ultimul drum.
La Magistratura tinutului a inceput colectarea taxelor ce trebuie sa acopere cei 20.000 nyang care sa acopere costul obtinerii postului. Prima victima e But-Deul care desi a platit pentru scutire, e trimis in armata, si tatal sau, care e arestat pentru incitarea satenilor la neplata noilor taxe.

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>