Fiindca a devenit constient ca nu se poate desparti din nou de Eun-Suh, proaspatul logodit ia masura de a rezolva situatia, asa ca o pofteste pe Yumi sa se intalneasca pentru a-i spune ceva. Desi fata banuieste, incearca inca sa se amageasca, dar lucrurile apar evident cand vede schitele viitorului sot, care nu i-a facut nici una, dar are caietul plin de chipul lui Eun-Suh, si nu poate altceva decat sa ceara grabirea casatoriei. Fiindca vede ca asa ceva nu se va-ntampla, ii declara ca nu va renunta la el. Presiunile continua din partea viitoarei mame soacre, si in final, ascultand cererile lui Yumi, Shin-Ae si de insistenta lui Tae-Suhk, spre binele tuturor, Eun-Suh sfarama inimile ei si a lui oppa si-l accepta pe Tae-Suhk.
Femeile, cu cat par mai fragile cu atat sunt mai diabolice. Delicata Yumi face tot ce-i sta in putinta sa-i taie elanul logodnicului sau plimbandu-i pe sub nas fericirea nestapanita a lui Tae-Suhk in preajma lui Eun-Suh si in acelasi timp impiedica orice marturisure pe care Yoon-Suh vrea s-o faca ei sau prietenului sau. Nici lui Eun-Suh nu-i poate marturisi pentru ca, neanuntati, apar mama si tata si cele doua femei trebuiesc lasate singure sa-si aline dorul. Si subiectul de discutie al barbatilor e acelasi, la fel de presarat cu regrete si sentimentul culpabilitatii dar si autolinistire: “fata a crescut frumos”.
Intrunirii de familie i se adauga Shin-Ae, apoi Tae-Suhk si Yumi, si totul devine “commedia de l’arte” in care cuvantul de ordine e simularea. Numai Tae-Suhk e sincer bucuros, dar devine ingrijorat vazandu-si iubita lovita. Orgoliul lui Shin-Ae nu rezista si in graba de-a parasi locul, i se-ntorc in minte toate umilintele reale si inchipuite pe care le-a suferit pe vremea cand era Choi Shin-Ae.

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>