Cantareti si actori sud-coreeni s-au alaturat initiativei de ajutorare a victimelor recentelor cutremure care au zguduit Japonia. Lee Byung-Hoon, vedeta serialului IRIS si „Influence”, a donat 700 milioane woni (aproximativ 622.000 dolari) Crucii Rosii. „Lee considera ca viata e cel mai important lucru dintre toate. El spera ca donatia sa ajute multe victime japoneze ce sufera din cauza dezastrului natural”, a declarat agentia ce-l impresariaza pe Lee, BH Entertainment. „Dezastrele naturale vin impotriva vointei umane, insa puterea de a depasi aceste greutati depinde de forta noastra si de de vointa. Sper sa nu mai existe victime”, a spus Lee pe site-ul sau pe 13 martie. Ahn Jae-wook, care a devenit celebru cu rolul din serialul „Star in My Heart” (1997), a donat 100 milioane woni (aproximativ 88.000 dolari) Crucii Rosii coreene. „Ma doare sufletul cand ma gandesc cate victime japoneze sufera de pe urma cutremurelor si exploziilor la centralele nucleare, pe langa numarul in crestere al victimelor si al disparutilor. M-am gandit cum sa-i ajut si am hotarat sa fac o donatie Crucii Rosii coreene pentru a le oferi practic un ajutor”, a spus acesta.

Ryoo Si-won, unul din cei mai populari actori si cantareti coreeni in Japonia, a spus ca e profund intristat de urmarile cutremurului devastator din Japonia si ca vrea sa viziteze tara pentru a ajuta localnicii. „Am organizat 3 concerte in regiunea Sendai, care a fost cel mai puternic lovita de cutremur”, a spus Ryoo. „M-am zvarcolit in pat toata noaptea gandindu-ma la suferinta oamenilor din acea regiune, din care multi, probabil, au fost la concertele mele”. Ryoo, care a organizat anul trecut aproximativ 80 de concerte in Japonia la care au participat aproximativ 450.000 de oameni, a donat 200 milioane woni (180.000 dolari) victimelor cutremurului. „Nu ma pot duce in zona afectata, inca, din cauza replicilor la cutremure si a accidentului nuclear, si nu stiu ce as putea face acolo. Dar foarte curand intentionez sa fac munca voluntara in Japonia cu un grup de oameni ce impartasesc acelasi punct de vedere”. Ryoo a mai spus ca e important sa se doneze bani, insa si voluntarii individuali pot contribui la efortul de redresare al tarii.

Crucea Rosie coreeana a desfasurat in Japonia o forta de interventie de 40 de persoane pentru a ajuta victimele cutremurului din 15 martie. Pe langa eforturile acesteia, si alte vedete au facut donatii consistente. Populara formatie JYJ (formata din Jun-su, Hero Jae-jung si Micky Yoochun) a donat 600 milioane woni (530.000 dolari) agentiei internationale World Vision. Donatia va fi folosita la ajutorarea si reconstructia oraselor lovite de cutremur, si pentru ridicarea de adaposturi pentru victimele cutremurului ramase fara locuinte. Formatia muzicala va depune eforturi pe termen lung prin organizarea de concerte in cadrul unui turneu mondial, fondurile stranse urman a fi redirectionate spre Japonia.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

1 Comments

  1. Din pacate si eu am fost victima a inundatiilor in 1991 cand s-a rupt barajul de la Belci si cunosc sentimentul de a ramane in viata dar fara nici cel mai elementar lucru personal. Am multumit Cerului ca m-a lasat in viata impreuna cu familia. Atunci chiar si o vorba buna care mi-a fost adresata m-a uns la suflet fiindca nu stiam incotro sa pornesc. Am primit ajutor de la multe persoane care m-a salvat de la dezastru total. De aceea am tot respectul pentru fiecare om care isi exprima compasiunea si ajuta cu ce poate acesti oameni loviti de soarta. Daca unii au posibilitati mai mari si ofera ajutor cinste lor!

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>