Actorul taiwanez Ethan Ruan, ce a fost incoronat drept Cel mai bun actor la ultima editie a Premiilor Golden Horse, nu este la fel de iubit de Ministerul Apararii din tara sa. Acesta nu a fost luat in considerare pentru rolul principal masculin din viitorul serial de televiziune “Battle 714”, un serial despre anii fondarii Taiwanului, datorita faptului ca nu si-a indeplinit, inca, indatoririle militare fata de statul taiwanez. Pentru a preintampina orice stire negativa, Ministerul Apararii a expus cateva criterii in privinta distributiei rolurilor principale. Unele dintre cerinte presupun ca actorii ce urmeaza a fi selectati trebuie sa aiba o imagine buna si sanatoasa, fara ca asupra lor sa planeze zvonuri de nici o natura. O alta cerinta e ca actorul din rolul principal sa isi fi indeplinit stagiul militar. Acest lucru inseamna ca idoli precum Ethan Ruan, Mike He, Ming Dao sau Joe Cheng nu se incadreaza in profilul cautat de Ministerul Apararii pentru acest serial. Intrebat cand va dori sa intre in armata, Ethan a raspuns, prin asistentul sau, ca probabil o va face din septembrie. Mike He a declarat ca in prezent urmeaza cursuri in weekend, si ca isi va satisface stagiul militar cand va absolvi studiile. Ming Dao a comentat ca ar fi foarte ocupat in acest an, insa va intra in armata cat mai curand posibil, in timp ce Joe Cheng a ales acest an pentru serviciul militar.

In Taiwan, serviciul militar obligatoriu este, incepand din 2009, de 1 an. Spre deosebire de Coreea, unde plecara in armata a unei vedete lasa un loc liber care repede este ocupat de alti tineri deveniti peste noapte vedete, in Taiwan incorporarea celor 4 vedete ar echivala cu o lovitura destul de grea data show-biz-ului din insula, putine vedete din randul generatiei tinere putand sa se ridice la nivelul popularitatii celor 4 mai sus amintiti.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>