Incredibila serie japoneza „One Piece” va deveni prima manga care va avea propriul „dome tour”. Evenimente cu tematica inspirata din „One Piece” vor avea loc pe Kyocera Dome in Osaka, din 25 pana in 27 martie, urmate de evenimente similare pe Tokyo Dome din 27 aprilie in 1 mai. Manga de aventuri cu pirati, scrisa de Oda Eiichiro, a fost lansata pana acum in 61 de volume, detinand in prezent recordul ca numar total de copii, de peste 200 de milioane exemplare. Evenimentele amintite se vor desfasura sub forma unui parc tematic, incluzand diferite zone corespunzand locatiilor din manga, precum East Blue, Little Garden, Water 7 sau Marine Ford. Zonele destinate redarii lor vor fi reconstituiri in miniatura de scene, figuri, replici ale structurilor, parada de costume si multe altele. Una din atractiile majore va fi o replica lunga de 20 de metri a lui Luffy si a navei gastii sale, „The Thousand Sunny”. O scena speciala va fi pregatita pentru interpretari live, inclusiv spectacole cu personaje costumate, mini-concerte tinute de „The Rootless” (ce interpreteaza tema muzicala a anime-ului) si discutii deschise ale actorilor ce si-au imprumutat vocea – personajelor seriei animate. Se pare ca si alte orase din Japonia intentioneaza sa intre in traseul acestui inedit tur.

Cel de-al 60-lea volum din manga „One Piece” a fost prima carte din Japonia care a avut peste 2 milioane de exemplare vandute in doar o saptamana. Succesul ei a dus la adaptari: o animatie originala in 1998 si un anime produs de Toei Animation, lansat in 1999. De atunci pana in prezent, anime-ul are peste 400 de episoade, la care se adauga 10 filme de animatie dupa anime, 5 emisiuni speciale de televiziune, jocuri video, carti de joc. Pana in prezent au fost vandute atat in Japonia cat si in intreaga lume peste 202 milioane de exemplare, „One Piece” fiind cea mai populara si bine vanduta (la timpul ei) manga din Japonia si America de Nord. Asadar, japonezii au motive sa organizeze un tur in cinstea unei manga, oricat de ciudat ar putea parea.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>