Aclamatul regizor coreean Hong Sang-soo si opera cinematografica a acestuia au fost in centrul unei retrospective in cadrul Arhivei de film a celebrei Universitati Harvard in intervalul 31 ianuarie-7 februarie 2011. Gazduita in colaborare cu Institutul Coreean din cadrul universitatii, retrospectiva „Play it as it Lays” a avut parte de proiectarea a 8 filme din totalul de 11 ale operei regizorului. Pe langa filme de la inceputul carierei, precum „The Day a Pig Fell Into the Well” (1996), „The Power of Kangwon Province” (1998) sau „Virgin Stripped Bare by Her Bachelors” (2000), in retrospectiva au fost proiectate si filmele mai recente ale acestuia, „Ha Ha Ha” si „Oki’s Movie”. „Ha Ha Ha” a obtinut recunoastere pe plan international castigand premiul „Un Certain Regard” la Cannes la editia de anul trecut. Insusi Hong a fost prezent la eveniment, care si-a prezentat opera pe data de 4 si 5 februarie.

Este al treilea an in care arhiva de filme a prestigioasei universitati americane a prezentat studentilor filmografia unui regizor coreean. In anii precedenti, onorati au fost Bong Joon-ho (regizorul lui „Mother”) si Lee Chang-dong (regizorul lui „Poetry”). Consiliul Coreean de Film (KOFIC) a oferit subtitrarea in engleza pentru „The Day a Pig Fell Into the Well” si pentru alte 3 filme. Nascut in Seul in 1960, Hong Sang-soo a studiat arta cinematografica la Universitatea Chungang, si a obtinut grade academice atat de la Colegiul de Arte din California cat si de la Institutul de Arta din Chicago. Dupa ce a revenit in Coreea, a invatat scenaristica si si-a inceput cariera de cineast. De la primul sau film, „The Day a Pig Fell Into the Well”, Hong Sang-soo a fost aclamat ca un cineast prolific, atat al Coreei cat si pe plan international, pentru stilul sau narativ.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>