The Man From Nowhere (cunoscut si ca This Man) este cel de-al doilea film al regizorului si scenaristului Lee Jeong-beom („Cruel Winter Blues”, find un blockbuster cu peste 42 de milioane de dolari incasari. Practic este filmul cu cele mai mari incasari din Coreea din acest an. Succesul de box-office a fost dublat de o multime de premii castigate la diverse festivaluri de film desfasurate in lunile octombrie si noiembrie ale acestui an. Filmul a castigat 3 premii la Blue Dragon Film Awards, 7 premii la Korea Film Awards (inclusiv pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, Won Bin), 4 premii la Grand Bell Awards si 2 premii la Buil Film Awards. 5 saptamani la rand filmul a dominat box-office-ul coreean, succesul lui datorandu-se in special prezentei in rolul principal a actorului Won Bin (recent vazut in „Mother”), unul din cele mai in voga vedete ale Hallyu la momentul actual.

Cha Tae Sik (Won Bin) e aparent un om tacut, ce isi duce linistit viata intr-o zona saraca a Seulului, ocupandu-se cu o casa de amanet. O fetita din vecini ce provine dintr-o familie dezorganizata, Jeong Somee, incearca sa se imprieteneasca cu el, si il numeste „gangster”. Din vorba in vorba, posacul Cha Tae Sik se ataseaza de fetita. Dar intr-o zi, niste gangsteri adevarati o rapesc pe Somee si pe mama ei, dupa ce acessta din urma furase de la Mafie o cantitate mare de heroina. In momentul in care gangsterii dau buzna in casa de amanet a lui Cha, acesta se implica in problema, si trecutul lui iese la iveala.

Un film despre care s-a vorbit mult in Coreea si a carui faima a trecut granitele ei, ajungand sa ruleze si in cinematografele din Sua si Canada.  Pe langa cei 6 milioane de spectatori pe care i-a adus in salile de cinematograf coreene, „The Man from Nowhere” pare a nu mai putea fi invins in acest an de nici o alta pelicula autohtona. Pe langa o interpretare a lui Won Bin asa cum nu a mai fost vazut pana acum in vreun film, „This Man” beneficiaza de un scenariu solid si de o munca a celor de la imagine de calitate. Chiar daca e un film putin in stil american, ramane o realizare de top ce nu trebuie ratata. Asiacinefil are onoarea sa ofere in premiera nationala o subtitrare de calitate a acestui film, fiecare linie fiind lucrata manual si sincronizata ireprosabil. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>