„Oldboy” nu e doar unul din cele mai bune filme coreene ale ultimilor ani, ci si unul din cele mai originale filme facute vreodata. Dupa cum s-a anuntat intr-un articol anterior, Steven Spielberg si-a manifestat interesul pentru cumpararea drepturilor pentru un remake in favoarea companiei Dreamworks, el urmand a regiza filmul, in care urma a-i propune rolul principal lui Will Smith.

 

La recenta premiera a filmului „Seven Pounds”, Will Smith a fost intrebat despre proiectul lui Spielberg. Acesta a confirmat ca va interpreta rolul principal in acest film. In acelasi timp, insa, a insistat sa spuna ca nu va fi vorba de o adaptare dupa filmul lui Chan Wook-Park din 2003, ci dupa benzile desenate originale japoneze, care poarta acelasi titlu. Aparent, evolutia lucrurilor tinde sa-i dea dreptate popularului actor de culoare, Spielberg achizitionand drepturile pentru sursa originala – nuvela grafica „Oldboy” – si nu pentru filmul asiatic. Aceasta este o veste buna pentru fanii capodoperei asiatice, insemnand ca Spielberg e liber sa faca ce adaptare doreste dupa niste benzi desenate, si nu sa copieze un film care a facut cu adevarat istorie in intreaga Asie. Aceasta inseamna ca, intr-adevar, ar putea fi un film in intregime diferit de cel coreean, insa ramane un singur semn de intrebare ridicat de faptul ca nuvela grafica ramane, totusi, extrem de apropiata de ceea ce reprezinta filmul lui Park in forma lui finala.

E greu de crezut ca Spielberg nu va incerca sa profite de pe seama filmului din 2003, insusi faptul ca acesta pastreaza numele de „Oldboy” tradand evident aceste intentii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile pe viitor. Deocamdata, Spielberg inca isi cauta un scenarist pentru o definitivare a proiectului, inainte de demararea filmarilor.

Articol scris de Alin (c) asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>