“Man of Vendetta” (cunoscut si ca “Destroyed Man”) este un thriller coreean de exceptie care aminteste de succesul anului 2007, “Voice of a Murderer”. Regia este semnata de Woo Min-ho, un regizor debutant, insa extreme de promitator. Se spune ca de obicei primul proiect este, pentru un regizor, o piatra de incercare, motiv pentru care da tot ce are mai bun in acel moment. Lui “Man of Vendetta” nu-i lipseste nimic, avand o regie de calitate, un scenariu captivant si o interpretare ireprosabila. In rolul principal apare Kim Myeong-min, protagonistul din “Closer to Heaven”- pemtru care a castigat 3 premii de interpretare – si “Open City”. Filmul a fost vandut inca dinainte de a avea premiera in Coreea in Taiwan si China, cu prilejul targului de filme organizat odata cu a 63-a editie a festivalului de film de la Cannes. Succesul l-a urmarit si in granitele Coreei, unde filmul a avut incasari, din iulie pana in septembrie, cand s-a incheiat ciclul de rulare in cinematografe, de 6,5 milioane de dolari.

Joo Young-Soo este tatal unei familii fericite, pana in ziua in care fiica lui de doar 5 ani este rapita de un necunoscut care ii cere o rascumparare de 200.000 de dolari. Cu conditia de a nu fi anuntat politia, acesta urma sa se intalneasca cu rapitorul la un pationoar unde uram sa se faca schimbul. Dar actiunea este compromisa in momentul in care sotia lui Joo anunta politia, iar rapitorul realizeaza acest lucru si se face nevazut. La opt ani de la disparitia fetitei, il regasim pe Joo reverend intr-o biserica crestina din Seul. Nereusind sa-si gaseasca liniste ainterioara si neacceptand faptul ca si-a pierdut definitiv fiica, acesta renunta la straiele preotesti, ocupandu-se de afaceri. Dar nici acestea nu ii merg prea bine. Intr-o zi, primeste un telefon de la un necunoscut, odata cu un colet in care gaseste un balon cu cateva fire de par. Din telefon o voce ii spune ca fiica lui traieste si ca are 13 ani, firele de par urmand a confirma acest lucru in urma unui test ADN. Dup ace l-a renergat pe Dumnezeu, reapare speranta pentru Joo, care trebuie sa stranga 400.000 de dolari intr-o saptamana pentru a rascumpara viata fiicei lui.

O productie care te tine cu sufletul la gura inca din primele minute, inspirata partial din fapte reale. Tema filmului se regaseste oarecum in teme lui “Voice of a Murderer”, unde un psihopat rapeste un copil sic ere mai apoi o rascumparare, terorizand o familie deznadajduita. De aceasta data, “Man of Vendetta” dezvolta aceasta tema, conducand spre un final surprinzator, deloc previzibil. Amatorii genului thriller psihologic nu au motive sa rateze acest film care nu dezamageste cu nimic. Nu in ultimul rand, trebuie spus ca filmul a starnit contoverse in Coreea, multi acuzand ca ar fi un film cu un mesaj anti-crestin. Dincolo de aceste speculatii – mai mult nefondate, pentru ca „Thirst” a fost mult mai agresiv la adresa bisericii catolice decat acest film, iar asta nu i-a scazut cu nimic din merite -, „The Man of Vendetta” ramane un film agreabil si realist. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>