Actorul si cantaretul Raymond Lam si cunoscuta Charlene Choi (Butterfly Lovers, Triple Tap) fac un cuplu perfect in fantezia comica “The Jade and the Pearl” regizata de Janet Chun. Filmul e un basm, cu accente de parodie moderna a povestii chinezesti “San wa-The Mith” (ce-l are pe Jakie Chan in rolul generalului Meng-yi) si a povestii lui Marco Polo, trimis ca sol chinez sa duca o printesa catre viitorul ei sot din taramuri indepartate.
 Laitmotivul este “Orice femeie doreste sa fie o printesa” – mai putin printesele, care-si doresc a fi femei.  Imaginile sunt pline de vitalitate si culoare, fondul muzical e alert si antrenant iar spectatorul se va distra copios la inceput si va fi rasplatit cu scene pline de duiosie spre final. Actorii sunt tineri, frumosi, in verva, si-i vor intretine in mod placut pe toti cei ce vizioneaza filmul. Per ansamblu un film pentru toata familia, amuzant si usor de urmarit.

Imparatul, il numeste in rang de general pe Chang Qian, fiul “Generalului Loialitatii” care isi daduse viata pentru tara, si fiind vreme de pace, ii promite o insarcinare. Binecuvantat fiind cu o multime de fiice, imparatul decide ca una din ele sa devina sotia unui rege din vestul indepartat. Aleasa este cea mai zburdalnica din ele, printesa Yan care urmeaza a pleca cu suita si zestrea (o perla enorma din coroana imparatului) catre indepartatul ei sot. Protectia ii va fi asigurata de tanarul general abia numit, pe care printesa il cunoscuse intr-o imprejurare nu tocmai prielnica si care avea ca talisman o figurina de jad. Drumul fiind domol si fara primejdii, printesa  plictisita inventeaza tot felul de jocuri in care regurile se revarsa asupra Generalului. Urmeaza o prea mare apropiere intre cei doi, care se soldeaza cu juraminte sub cerul plin de stele cazatoare si cu zalogirea celor doua obiecte pretioase, PERLA SI JADUL fiecare ajungand in posesia celuilalt stapan. Dar… drumul e plin de talhari si printesa ajunge saraca, partenera de viata a unui biet povestitor ambulant prin piete.Generalul, luat ostatic, dupa indeplinirea sarcinilor trasate de frumoasa sefa a hotilor (care-si doreste a fi tratata ca o printesa, macar o data!), devine in sfarsit liber sa plece in cautarea printesei Yan si sa-si duca la indeplinire sarcina de a o preda sotului menit.

Prezentare realizata de iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>