Nisipurile planetei Arrakis a dat nastere celei mai fascinante epopei din literatura stiintifico-fantastica. Romanul „Dune” e cel mai vandut, cel mai laudat si cel mai utilizat drog al umanitatii. Un adevarat campion al ideilor ecologice, politice, religioase si tehnologice. Cine nu a citit aceasta carte… nu va intelege niciodata expresia „Frica ucide mintea”. In 1965, Frank Herbert este incoronat ca rege al fanteziei, devenind primul scriitor care castiga premiul Nebula, fiind selectat de un juriu format din membrii organizatiei nord-americane SFWA.

Culoarea complet albastra a ochilor populatiei bastinase de pe planeta desert Arrakis se datoreaza celei mai ravnite mirodenii din univers: melange-ul. Un drog din cauza caruia imperiul feudal interstelar se afla intr-o continua criza economica, religioasa si morala. Conflictele armate erau la ordinea zilei, iar autoritatea unei familii de nobili dura foarte putin.

In orasul Yangju din provincia Gyeonggi, situat nu departe de capitala Hanyang, au loc cateva crime neobisnuite. Victimele erau decapitate, iar mainile si picioarele erau smulse cu o ferocitate iesita din comun. Autoritatile locale banuiesc ca oamenii ucisi sunt victime ale tigrilor ce traiesc in padurile de bambus din jurul localitatii Yangju. Din aceasta cauza, magistratul orasului, in urma a mai multor rapoarte intocmite, reuseste sa obtina din partea Curtii regale ajutorul unei echipe specializate de vanatori.

In acelasi timp, echipa formata din inspectorul Kim Hyeongdo, ofiterul Jang si domnisoara Heo vor investiga aceste cazuri aparte prin metode mai putin aplicate si mai putin cunoscute de autoritatile locale. Ei vor incerca sa dezlege existenta unei creaturi cu ochi rosii ce a ingrozit un oras intreg. Rezultatul va fi unul surprinzator!

Prezentare realizata de ionicar

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>