the-great-king-18Episodul 18 il gaseste pe regele Dam-Duk ocupat pana peste cap cu guvernarea tarii, dar si cu planuri de mare gravitate, menite sa rezove problema amenintarii reprezentate de Ho-Gae. Are in posesie trei din cele patru simboluri, si lucrurile par sa incline in favoarea sa. Insa Ho-Gae e pe urma ultimului simbol, si, in Khitan, se apropie pas cu pas de el.

Numai prietenii nu ii dau pace lui Dam-Duk. Generalul din Julno, Heuk-Gae, a promis regelui Ji-Ji ca va da una din fiicele sale printului Dam-Duk de sotie. Numai ca nu mai are fete de maritat, asa ca vrea sa o adopte pe Sujini, si sa o marite cu Dam-Duk. Desi e surprinsa si scandalizata ca cineva se poate juca asa cu viata regelui ei, Sujini nu isi poate ascunde adevaratele sentimente in fata prietenilor care o citesc ca pe o carte deschisa.

Interventia maestrului Guh-Mool impiedica planurile de casatorie ale batranului general, deoarece Guh Mool nu poate permite ca, atata timp cat asupra lui Sujini planeaza banuiala de a se transforma in Fenix Negru, sa devina sotia Regelui, dand sanse astfel sa se repete legenda tragica de demult. Insa in felul acesta Sujini afla adevarul despre trecutul ei si despre faptul ca, asa cum in trecut focul a avut doua stapane, pe Kajin si pe Sae-Oh, tot asa, el poate avea iar doua stapane, doua gardiene in acelasi timp. Si ca, pentru a scapa lumea de amenintarea latenta ce se ascunde in ea sub forma Fenixului Negru, va trebui sa moara de mana maestrului ei iubit si bland.

Vanzoleala din jurul acestor evenimente reaseaza sentimentele personajelor pe noi planuri, si da posibilitate desfasurarii unor scene de o frumusete, duiosie si caldura cum numai sufletul coreean stie sa creeze, in paralel cu scene de o cruzime dura. Un episod palpitant.

1 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>