pleasant_goat_and_big_big_wolfNu exista nici o urma de indoiala ca, in momentul de fata, Hollywood-ul a devenit principalul pionier pentru piata filmelor de animatie. In trecut, filmele de animatie Disney si Dreamwork (al lui Steven Spielberg) au captat atentia audientei din intreaga lume. In paralel, animatiile japoneze au devenit la fe de populare, fara a avea aceeasi raspandire la scara globala precum realizarile americanilor. E vorba aici in principal de animatiile genialului Hayao Miyazaki, ale carui filme (Howl’s Moving Castle, Spirited Away, Princess Mononoke etc) au adus cele mai mari incasari din istoria animatiilor japoneze la box-office, bucurandu-se de un real succes in intreaga lume.

China pare a incerca sa iasa din anonimat si in acest domeniu. In acest an, producatorii chinezi au investit peste 6 milioane de yuani (aproximativ 870.000 dolari) pentru a produce o animatie intitulata „Pleasant Goat and Big Big Wolf”. Aceasta a fost inspirata dintr-un serial de animatie difuzat la 40 de televiziuni chineze in 520 de episoade, serialul castigand numeroase premii de-a lungul anilor 2006-2008. Filmul animat inspirat de serial s-a lansat in ianuarie 2009, a adus peste un milion de bilete vandute si incasari de 30 de milioane de yuani (4,3 milioane dolari) in prima saptamana de rulare in cinematografele din China. Unele cinematografe din China chiar au solicitat, la cererea spectatorilor, inlocuirea filmului „Red Cliff Part II” cu noua animatie care a creat o adevarata isterie in randul fanilor ! Specialistii sunt de parere ca succesul urias al acestei animatii se datoreaza seriei animate de televiziune, a carui rulare a durat mai bine de 2 ani. Aceiasi specialisti, insa, sustin ca acest film demonstreaza ca exista o piata pentru animatii si in China continentala. Daca se va si continua exploatarea acesteia, probabil doar viitorul ne va spune.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
10 − 8 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.