kim-hye-ja-1Actrita veteran Kim Hye-ja a fost numita Cea mai buna actrita la categoria Film strain a unui important festival de film din China, pentru rolul din „Mother”. Festivalul de film „Cocosul de Aur si 100 de Flori” (Jinji Baihua) s-a desfasurat la mijlocul lunii trecute la Nanchang, din 14 pana in 17 octombrie, in competitie aflandu-se 155 de filme pentru 18 premii. Abia din 2005 s-a acceptat in agenda festivalului proiectarea si de filme straine, iar premiile sunt acordate atat prin voturile unui juriu cat si a audientei, ceea ce este o noutate in acest domeniu, cel putin in China.

kim-hye-ja-2Kim este cunoscuta in Coreea pentru rolurile de mama interpretate in seriale de televiziune. Partitura din „Mother” marcheaza debutul pe marile ecrane a actritei de 68 de ani, aceasta reusind sa-si surprinda fanii cu interpretarea ei intensa a unei mame prea atente cu fiul ei, care ajunge sa fie implicata intr-un caz de crima. Kim Hye-ja a castigat alte 3 premii la festivaluri locale de filme pentru acest rol, inclusiv premiul criticilor la Festivalul de la Busan din acest an. In anii trecuti, un alt actor coreean premiat la festivalul de film din China a fost Jo Seung-woo, protagonistul din „Marathon”. Cele mai importante premii ale festivalului (Cel mai bun actor, Cel mai bun actor intr-un rol secundar, Cel mai bun film sic ea mai buna scenografie) au fost acordate, in acest an, filmului „Iron Man” al lui Yin Li.

„Mother” a fost vandut in 12 tari din intreaga lume, intre care si Statele Unite, Franta si Anglia. La 31 octombrie filmul a avut premiera si in Japonia, iar in Hong Kong s-a lansat ieri. Filmul a castigat, in acest an, elogiile criticilor la festivaluri internationale de film precum Cannes, Toronto si Vancouver.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
17 − 7 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.